Mască de bicarbonat de sodiu pentru riduri

Mască de bicarbonat de sodiu pentru riduri. Combaterea ridurilor, fără a recurge la tratamente estetice și creme foarte scumpe este absolut posibilă. De fapt, dintotdeauna, natura a oferit numeroase remedii și metode pentru a contracara îmbătrânirea celulară și pentru a promova o mai mare hidratare a pielii. Cum funcționează masca de bicarbonat de sodiu în combaterea ridurilor?

Apelând la ingredientele potrivite și cunoscând proprietățile acestora, este astfel posibil să prepari chiar tu acasă seruri și măști; capabile să combată ridurile și semnele îmbătrânirii.

Bicarbonatul de sodiu, de exemplu, este un remediu natural bine cunoscut; acesta este utilizat în principal pentru proprietățile sale de albire și antibacteriene. Nu este deloc o coincidență faptul că este adesea folosit în cazurile de piele cu impurități și acnee. De asemenea, poate fi folosit pentru a îndepărta petele dentare. Însă, mai puțin cunoscute sunt proprietățile sale anti-îmbătrânire. De altfel, acestea îl fac ingredientul perfect în măștile antirid.

În mod special, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la eliminarea petelor pielii; acestea nu sunt doar inestetice, dar și unul dintre principalele semne ale îmbătrânirii. Acest ingredient prezent aproape în toate bucătăriile poate fi utilizat și pentru prepararea măștilor anti-îmbătrânire; mai potrivite pentru pielea mixtă sau grasă. În acest caz, de fapt, beneficiul va fi dublu; pe lângă eliminarea ridurilor și a petelor, va fi posibilă și purificarea pielii, reducând coșurile și imperfecțiunile.

Cum să pregătești acasă o mască cu bicarbonat de sodiu pentru riduri?

În primul rând, va trebui să-ți pregătești ingredientele necesare. Ai nevoie de: bicarbonat de sodiu, oțet de cidru de mere, o jumătate de lămâie și miere. Acestea sunt substanțe care sunt ușor disponibile și pe care le găsești mai mereu în bucătăria ta. Ba chiar poți face câteva mici provizii.

Pasul doi constă în pregătirea măștii propriu-zise. Pui o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de pahar de apă și o lași să se dizolve. Totuși, poți folosi un bol mai mare, în care vei pune și mai mult bicarbonat de sodiu; apoi adaugi oțet de cidru de mere și mai multă apă. Storci o jumătate de lămâie peste preparat și, în final, adaugi mierea. Nu uita să amesteci bine, astfel încât, ingredientele să se integreze între ele și să creeze un amestec omogen.

Cum aplici masca?

Odată pregătită, poți aplica masca după spălarea temeinică a feței. Cu ajutorul unui tampon de bumbac aplici masca pe față, gât și decolteu; lași masca să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Apoi o îndepărtezi cu multă apă caldă. Dacă ai pielea deosebit de grasă, sfatul este să folosești apă rece.

Fiind o mască pe bază de ingrediente naturale, acest tratament nu are contraindicații speciale. Cu toate acestea, bicarbonatul poate avea o acțiune prea agresivă asupra pielii; în cazul reacțiilor alergice, ar fi recomandabil să opriți tratamentul.

 

 

 

 

My title page contents