Cum să-ți cureți tenul cu metodele bunicii? Iață 4 metode!

Cum să-ți cureți tenul cu metodele bunicii? În prezent, există încă remedii naturale de pe vremea bunicii, cu rezultate fabuloase, de asemenea, pentru a ne purifica pielea feței. Pe unele le găsești gata preparate în comerț, cum ar fi apa de trandafiri, iar pe altele le poți pregăti chiar acasă. Și astfel ai ocazia de a reveni la lucruri simple, moștenite de la bunici și de a obține rezultate bune.

Totuși, înainte de toate, e bine să știi că pentru a avea o piele strălucitoare trebuie să bei multă apă și să ai obiceiuri sănătoase și echilibrate. Trebuie să ai obiceiul de a consuma multe fructe, legume, alimente integrale, cereale și leguminoase. Carnea albă, peștele, ouăle, pâinea și produsele lactate, conform recomandărilor experților în nutriție, ar trebui consumate cu mai multă moderație.

Cum să-ți cureți tenul? Iată 3 metode de pe vremea bunicii care te ajută să-ți cureți pielea feței:

Ingredientele de care ai nevoie:

  • miere
  • zahăr
  • dischete de bumbac
  • ulei de măsline extravirgin (câteva picături)
  • lapte demachiant natural
  • bicarbonat
  • 2 linguri de iaurt
  • câteva picături de suc de lămâie
  • apă de trandafiri
  • ulei de migdale dulci

1. Metoda cu infuzii și ceaiuri din plante

Primul sfat este să bei un pahar cu apă caldă imediat ce te trezești. Un obicei simplu, dar bun, ce oferă nenumărate beneficii. În primul rând, apa rehidratează și ajută organismul să se purifice, oferind, de asemenea, pielii un aspect mai luminos și mai sănătos. Apoi, în momentele din zi când poți lua o pauză, pregătește-ți un ceai bun din plante. Acesta te va ajuta să te relaxezi. Dacă alegi, de exemplu, să prepari un ceai pe bază de: fenicul, anghinare, salvie, ciulin sau dintr-un amestec de ierburi purificatoare, pe care să-l îndulcești și cu puțină miere, pielea va beneficia cu siguranță de acest tratament-răsfăț.

2. Metoda de curățare facială

Mai departe, o dată la 15 zile, dacă ai tenul gras, sau chiar o dată pe lună, în cazul în care ai o piele normală sau mai uscată, este nevoie să efectuezi o bună curățare facială.

Cu ajutorul unei dischete din bumbac înmuiată în puțin lapte demachiant, ștergi ușor fața. Sau poți folosi câteva picături de ulei de măsline picurat pe o dischetă de bumbac. De asemenea, o metodă excelentă. Totodată, nu uita să-ți ștergi machiajul de la ochi cu ulei de migdale dulci și infuzie de mușețel (o lingură de ulei și 2 sau 3 de mușețel).

Pune apoi o oală cu apă pe foc, iar când a ajuns la fierbere, oprește focul adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu și amestecă să se topească. Așază-te cu fața deasupra aburului, acoperindu-ți capul cu un prosop. Vei face aceste fumigații timp de aproximativ 10 sau 15 minute.

După aceea, tamponezi ușor fața cu un prosop moale pentru a elimina excesul de apă. Cu ajutorul unor bețișoare (din acelea pentru curățarea urechilor), poți curăța fața de punctele negre. Apoi, dacă dorești, poți face un exfoliant, amestecând o lingură de miere cu o lingură de zahăr. Aplici și freci ușor pe toată fața și pe tot gâtul timp de aproximativ 2 minute, evitând cu atenție zona ochilor. Clătești toată zona masată cu apă caldă pentru a îndepărta reziduurile. Nu uita, să absorbi excesul de apă! Pielea va fi acum curată și pregătită pentru o mască de înfrumusețare.

3. Metoda măștii de purificare

Dacă ai efectuat anterior curățarea obișnuită a feței, pe pielea perfect curată, aplici o mască. Mai exact, pregătești o mască de înfrumusețare purificatoare, cu ingredientele pe care le ai acasă.

Într-un castron prepari un amestec cu: 2 linguri de iaurt integral, câteva picături de suc de lămâie, amesteci și o întinzi pe față, cu excepția zonei ochilor. Lași cel puțin zece minute și apoi speli bine fața cu apă caldă. La final, cu un prosop moale, absorbi excesul de apă.

Închei procesul de curățare cu câteva picături de apă de trandafiri, care este tonicul prin excelență al metodelor bunicilor. Cu vârfurile degetelor masezi ușor pielea feței, până se absoarbe în piele și ultima picătură de apă de trandafiri. Acum e momentul să aplici pe față un strat ușor de cremă, potrivită pentru tipul tău de piele.

La final, câteva picături de ulei de migdale dulci masate în piele, vor permite ca pielea normală sau uscată să se reechilibreze nutritiv și să se hidrateze.

My title page contents