4 măști pentru îngrijirea feței. Prepară-le chiar tu!

Îți plac măștile pentru îngrijirea tenului? Iată cum să prepari 4 măști pentru îngrijirea feței! Dacă vrei să economisești bani sau dacă ai timp și îți place să bricolezi, poți avea grijă de fața ta preparând măști acasă.

În comerț este greu să gasești un produs cosmetic care sa fie adaptat 100% la caracteristicile pielii tale. În plus, uneori prețurile sunt exagerat de mari.

Iată cum să prepari 4 măști pentru îngrijirea feței:

Mască cu efect de exfoliere

Amesteci 1 iaurt alb cu 1 gălbenuș de ou, suc de lămâie și puțin zahăr. Aplică apoi masca pe față (două straturi) și las-o să acționeze aproximativ 10 minute. La final, spală fața mai întâi cu apă caldă și apoi cu apă rece.

Mască hidratantă super dulce

Amestecă sau zdrobește pulpa unei banane și adaugă apoi o lingură de iaurt și o picătură de ulei de avocado, măceș sau shea.

Mască împotriva coșurilor și punctelor negre

Ai nevoie de două linguri de miere și două linguri de praf de scorțișoară. Omogenizează bine ingredientele și apoi aplica crema pe față. La final, clătește fața cu apă călduță. Este recomandat să folosești această mască cel puțin o dată pe săptămână. Pentru a intensifica efectul de exfoliere al măștii, se poate pregăti pielea astfel: într-un lighean cu apă, adaugă câteva picături de ulei esențial (rozmarin, eucalipt) și puțin bicarbonat. Înmoaie un prosopel în această apă și lasă-l pe față să acționeze asupra pielii timp de 15 minute.

Mască antirid cu afine

Pentru această mască ai nevoie de câteva afine și un borcan de iaurt natural. Zdrobește afinele într-un bol, adaugă iaurtul și amestecă timp de aproximativ 15 minute. Când e gata, aplică masca pe față și las-o să acționeze circa 15-20 de minute. La final, clătește bine fața cu apă călduță.

Câteva sfaturi despre măști:

– masca trebuie aplicată imediat dupa preparare;

– efectul cel mai mare se obține în primele 5 minute, dar întotdeauna este mai bine să aștepți 10 minute;

– evită zona conturului ochilor;

– îndepărtează întotdeauna masca folosind dischete de bumbac sau bureți înmuați în apă;

– după ce ai aplicat o mască, folosește întotdeauna o cremă potrivită tipului tău de piele.

My title page contents