4 măști pentru ten pe care le poți pregăti chiar tu

Iată 4 măști pentru ten pe care le poți pregăti chiar tu! Aceste preparate cosmetice pentru frumusețe nu sunt toate la fel și alegerea tratamentului trebuie să fie raportată tipului de piele și imperfecțiunii sau problemei care trebuie tratată. 

Măști de argilă

Măștile de față din argilă sunt foarte ușor de făcut, mult mai ușor decât ai crede. În realitate, rețeta pentru o mască de argilă este destul de simplă: argila se găsește cu ușurință în magazinele cu produse naturale, drogherii sau în magazine specializate. Cel mai mare obstacol nu este neapărat pregătirea măștii în sine, cât mai degrabă alegerea tipului de argilă potrivit tipului tău de piele.

De exemplu, în timp ce pielea sensibilă necesită argile delicate (argilă albă), utile pentru calmarea și catifelarea pielii, pielea predispusă la acnee poate fi îmbunătățită cu măști de argilă verde. În caz contrar, o piele ternă a feței trebuie tonifiată și revitalizată. În acest caz, măștile de față cu argilă roz sunt cele mai potrivite.

După ce ai identificat cel mai potrivit tip de argilă, poți începe pregătirea măștii.

Iată 4 măști pentru ten cu diferite ingrediente

1. Mască de argilă antiacneică

După cum am menționat, argila verde este cea mai potrivită pentru pielea predispusă la acnee. Cu toate acestea, chiar și argila roșie este capabilă să exercite o acțiune de purificare a pielii, dar mai delicată decât argila verde.

Ingrediente:

30 g de argilă roșie, aproximativ o lingură (proprietăți anti-acnee și de purificare a pielii)

2 lingurite de fulgi de ovăz (proprietăți exfoliante)

3 linguri de apă de trandafiri (proprietati astringente)

1 picătură de ulei esențial de trandafir (proprietăți antiseptice și aromatice)

1 picătură de ulei esențial de tămâie (proprietăți antimicrobiene, stimulatoare și revitalizante; în plus, esența este folosită ca vindecare naturală și ca imunostimulant)

1 picătură de ulei esențial de portocală amară (proprietăți aromatizante, antiseptice și stimulatoare ale microcirculației)

Procedezi așa: Amestecă destul de viguros argila și fulgii de ovăz. Adaugă apa de trandafiri și amestecă totul până obții un amestec omogen. În continuare, adaugă celelalte ingrediente unul câte unul, continuând să amesteci. Întinde amestecul pe pielea feței, evitând răspândirea măștii pe buze și în jurul ochilor. Întinde-te și relaxează-te timp de 15 minute. Îndepărtează masca cu apă caldă și aplică o cremă specifică pentru acnee.

2. Mască de argilă pentru piele uscată, sensibilă și obosită

În această rețetă se folosește argila albă, cea mai delicată dintre toate tipurile de argilă.

Ingrediente:

30 g (aproximativ) de argilă albă

3 linguri de apă de floare de portocal (activitate de tonifiere și regenerare a pielii)

1 linguriță de ceară lichidă de jojoba (efect antioxidant, emolient, proprietăți de protecție solară)

2 picături de esență de mușețel (proprietăți antiseptice, antiinflamatorii și calmante)

2 picături de ulei esențial de portocale (proprietăți aromatizante, tonice, antiseptice și stimulatoare ale microcirculației)

Procedezi așa: Într-un vas din plastic sau ceramică (evită să folosești vase metalice) adaugă argila și peste ea apa de floare de portocal. Amestecă bine până obții o masă groasă. Apoi adaugă încet toate celelalte ingrediente, pe rând, continuând să amesteci.

Întinde masca pe față și pe gât, evitând zona buzelor și a ochilor. Lasă să acționeze 15 minute, după care clătește bine fața cu apă caldă. După uscarea feței, aplică un tonic și/sau o cremă potrivită tenului sensibil.

3. Mască exfoliantă cu miere

Cu un efect emolient și antioxidant, mierea poate fi combinată cu grijă, cu substanțe abrazive cum ar fi amidonul de cartofi sau fulgi de ovăz. Vei obține o mască de față care acționează ca un exfoliant.

Poti adauga cateva picaturi de suc de lămâie, pentru a fortifica actiunea abrazivă (dată de acidul malic conținut în lămâie) a măștii de față. Pentru a prepara acest produs de frumusețe, amestecă pur și simplu o lingură de amidon de cartofi (sau fulgi de ovăz, pentru o acțiune mai viguroasă), 1 lingură de miere și puțină zeamă de lămâie, în cantitatea potrivită, până la obținerea unui amestec moale și bun pentru a fi întins.

Aplică produsul pe pielea curățată și uscată, cu mișcări circulare (pentru a favoriza acțiunea de exfoliere). Lasă să acționeze aproximativ zece minute. După timpul necesar, îndepărtează ușor masca cu apă caldă.

4. Mască de dovleac

Măștile de față cu dovleac sunt indicate pentru hidratarea profundă, netezirea și purificarea pielii.

Pregătește masca așa: După ce pregătești dovleacul la aburi (sau îl coci în cuptor) și semințele, zdrobește o parte din pulpă amestecând-o cu o parte din semințele sale și o lingură de miere.

Aplică amestecul obținut pe față și lasă-l să acționeze 10-15 minute, apoi continuă cu clătirea. După aplicarea acestei măși, pielea feței apare vizibil mai curată și hidratată. Măștile de dovleac sunt, de asemenea, un remediu natural ideal împotriva arsurilor solare.

My title page contents