Tratamente naturiste cu trandafiri. Și frumoși și sănătoși

Știai că există tratamente naturiste cu trandafiri? Particularitatea acestei minunate și mult apreciate flori cu nenumărate soiuri este că, pe lângă frumusețea și eleganța pe care le oferă, este și comestibil și foarte plăcut la gust și miros.

 

Tratamente naturiste cu trandafiri. De la piele la inimă

Folosit pe scară largă în cosmetică, trandafirul este cunoscut pentru proprietățile sale decongestionante și antiinflamatorii. Motiv pentru care, trandafirul este principalul ingredient al multor creme și loțiuni tonice pentru față. Totodată este folosit și în aromele delicate pentru crearea deodorantelor, gelurilor de duș și a șampoanelor. Este, de asemenea, conținut în numeroși compuși naturali concepuți pentru a combate alergiile sezoniere. Aceste produse pot calma mâncărimi sau arsuri supărătoare.

Trandafirul este un ingredient de bază al multor produse cosmetice

Parfumul său este renumit pentru că are efecte benefice. Se pare, de fapt, că are o acțiune relaxantă asupra sistemului nervos, ajutând la combaterea stresului. De aceea, se recomandă utilizarea uleiului esențial de trandafir. Îl poți pregăti chiar tu acasă, lăsând petalele să se înmoaie într-un ulei, la alegere. De asemenea, sunt recomandate băile – tratament, adăugând o infuzie de jumătate de pahar de petale de trandafir în apă caldă.

Trandafirul sălbatic (în special) este renumit pentru numeroasele proprietăți vindecătoare

Trandafirul sălbatic (măceșul) este foarte folosit în medicamentele pe bază de plante și în farmacopee: de la flori la fructe, acest soi este cel mai bogat în calități excelente. Prezența vitaminelor, în special C, îl face un suport valabil în momentele de oboseală ușoară, în timpul răcelilor și gripelor sau în momentele de convalescență.

Un ajutor în astmul bronșic

Ai nevoie de 10 linguri de petale de trandafir, pe care le amesteci cu 500 g dovleac tocat, o lingură de frunze de pătlagină tăiate mărunt și un litru de vin roșu (natural). Lași amestecul să ajungă aproape în punctul de fierbere, apoi iei vasul de pe foc. Lași să se răcească și apoi adaugi 2 linguri de miere de albine. Consumi câte o lingură, de 5 ori pe zi, timp de 3 zile, apoi faci o pauză de 3 zile. Ții cura până termini întreg preparatul. După o pauză de o lună, poți relua această cură.

O bucurie pentru ochi și papile

Dacă ai adăugat vreodată petale de trandafir într-un ceai aromat de plante sau în prepararea unui desert, cunoști deja parfumul inconfundabil ce se răspândește în bucătărie. Prin urmare, trandafirul nu are doar o utilizare decorativă în cofetărie, ci este și o adevărată descoperire culinară delicioasă!

Bun pentru amigdalită

Amesteci părți egale de petale de trandafir (proaspete sau uscate) cu miere de albine. Ții amestecul în gură 20-30 de minute, apoi scuipi. Repeți procedeul de două ori pe zi, timp de 3-4 zile.

Minunat pentru spondiloză

Macerezi 7-10 petale de trandafir în 125 ml de țuică, timp de 5 zile. Frecționezi locurile bolnave cu soluția rezultată înainte de culcare, apoi legi locul cu un fular de lână sau cu o blană de iepure.

Tratamente naturiste cu trandafiri. Leac pentru răceală

Dacă ești răcită, înainte de culcare, îți pui o pereche de șosete înmuiate în apă caldă de trandafir și stoarse puțin.

Trandafirii pot fi folosiți pentru a înfrumuseța salatele proaspete

Petalele, colectate cu câteva momente înainte de utilizarea lor (pentru a menține gustul și proprietățile) pot fi folosite pentru a înfrumuseța salatele proaspete.Consumate în acest fel, acestea vor ajuta digestia, oferind îngrijire și reechilibrând mucoasa gastrică și intestinală.

Esența trandafirului ar părea să aibă și un efect afrodisiac.

My title page contents