10 motive pentru care să călătorești mai mult

Îți place să călătorești? Iată 10 motive pentru care să călătorești mai mult! Călătoriile au multe beneficii binecunoscute, dar nu toată lumea călătorește din aceleași motive. Unii oameni se nasc cu o dorință mare de a călători și își petrec viața căutând noi experiențe. În timp ce alții se bucură de excursii de o zi, de weekend, plănuiesc vacanțe anuale sau alocă câteva zile în plus când se află într-o călătorie de afaceri pentru a-și explora destinația.

Indiferent de stilul tău de călătorie, există multe motive pentru care ar trebui să ajungi în multe locuri din lume.

Iată 10 motive pentru care să călătorești mai mult:

1. Călătoria deschide mintea

Ieșirea în lume îți permite să vezi moduri de viață care pot fi diferite de ale tale. Când pătrunzi în cultura locală și vezi cum trăiesc alții, acest lucru îți deschide noi perspective. În acel moment se întâmplă ca problemele tale să nu mai pară atât de copleșitoare.

2. Te simți mai odihnit și mai restabilit

A scăpa de stresul cotidian ajută la restabilirea atât a corpului, cât și a minții. A avea noi experiențe îți îndepărtează mintea de problemele de zi cu zi și îi permite să se concentreze asupra descoperirii de noi priveliști, mirosuri, gusturi și sunete. După câteva zile, poți simți că corpul tău începe să se relaxeze.

3. Iei o pauză de la muncă

Unele dintre cele mai bune idei îți vin atunci când faci altceva decât să muncești. Atunci când călătorești, încearcă să uiți de muncă și cufundă-te în noile experiențe din jurul tău. Deconectează-te cu adevărat de la muncă: verifică e-mailurile o dată dimineața sau numai dacă este necesar; desemnează pe altcineva să-și asume responsabilitățile cât timp ești plecat.

4. Te joci

Ne jucăm prea puțin în viața noastră și da, char și adulți fiind, putem să ne jucăm. Ne face chiar bine! De aceea, călătoriile ne permit să ne activăm copilul interior și să vedem lumea cu alți ochi. Fă ceva ce nu ai mai făcut din copilărie, cum ar fi să te dai într-un carusel sau să sari la trambulină. Te vei trezi zâmbind pe măsură ce stresul dispare.

5. Creezi și petreci timp de calitate cu cei dragi

În toată agitația vieții de zi cu zi, uităm adesea să ne facem timp pentru interacțiuni de calitate cu prietenii și familia. Însă, călătorind împreună cu cei dragi, vă permite să împărtășiți și să vă bucurați de experiențe împreună. În plus, veți crea împreună amintiri prețioase, de care vă veți aminti de nenumărate ori în anii ce vor urma. Nu uitați să faceți forografii!

6. Te regăsești

Când ești în lume, vezi lucrurile într-o lumină nouă și, odată cu asta, poți avea adesea sclipiri de inspirație sau perspective asupra propriului tău suflet. S-ar putea ca peisajele din călătoriile tale, vizitarea unei galerii sau timpul petrecut într-un cadru deosebit din natură să-ți trezească din nou interesul pentru pictură.

7. Ai mai mult timp să te gândești

Atunci când călătorești, practic încetezi să mai planifici vreo muncă de făcut. Sau altfel spus, planifici timp pentru a „nu face nimic”. Stai pe un vârf de munte și privești cerul, mergi la pescuit, sau pur și simplu tragi un pui de somn la soare. Lasă-ți mintea să rătăcească în timp ce reflectezi, meditezi sau visezi. Te vei trezi că cu o grămadă de idei din gândurile tale.

8. Înveți noi abilități

Călătoria în sine creează noi provocări și îți permite să-ți dezvolți setul de abilități. În plus, încercarea de a face lucruri noi va contribui la creșterea aptitudinii fizice sau mentale și îți oferă atât plăcere, cât și încredere în același timp.

9. Te reconectezi cu natura

Ca majoritatea oamenilor, poate și tu petreci prea mult timp în casă. Călătoria te obligă să ieși din nou afară, să respiri aer curat și să te bucuri de calitățile reparatoare și calmante ale naturii. Chiar și petrecerea unei după-amiezi la plajă sau explorarea unui oraș nou îți va permite să experimentezi o serie de beneficii ale călătoriei. Pentru un impact maxim, totuși, planifică timpul de călătorie. Imaginează-ți unde ai vrea să mergi și ce să faci acolo. Vei fi surprins cât de fericit te poate face să te simți.

10. Apreciezi mai mult ceea ce ai

Călătoria este cu siguranță un privilegiu; nu oricine o poate face din cele mai variate motive. Aprecierea faptului de a putea călători este deja un lucru grozav. Te vei simți plin de recunoștință de fiecare dată când poți merge într-un alt loc sau când poți participa la un eveniment care te interesează. Iar atunci când călătoria ne poartă în locuri mai puțin privilegiate decât cele de unde venim, nu numai că ar trebui să fim recunoscători că putem călători, dar poate că am putea aprecia mai mult ceea ce avem.

 

 

 

My title page contents