Cum să faci fotografii frumoase pentru Instagram? Iată 10 sfaturi!

Cum să faci fotografii frumoase pentru Instagram? Iată 10 sfaturi! Multe persoane lucrează mult cu imaginea; de aceea importanța publicării și a posibilității de a face fotografii frumoase este fundamentală.

De altfel, pe Instagram se pune mult accent pe imagine și dacă fotografiile sunt folosite și pentru munca pe care o desfășori (ca portofoliu fotografic, de exemplu) trebuie ca fotografiile pe care le faci să poată ieși în evidență prin ceva: un anumit stil, un anumit tip de fotografie … Este esențial ca fotografiile să fie îngrijite, indiferent de stil și atracție estetică.

Cum să faci fotografii frumoase pentru Instagram? Ține cont de aceste 10 sfaturi și vei reuși:

1. Acordă întotdeauna o atenție deosebită la ceea ce se află în spatele subiectului

Chiar dacă nu pare așa, ochiul captează tot ceea ce înconjoară subiectul principal. De aceea, ai grijă să verifici dacă în fundal nu există elemente deranjante, cum ar fi coșuri de gunoi sau vreun șantier de construcții.

2. Încearcă să eviți fotografierea cu lumină directă

Aceasta, deoarece creează prea multe umbre. În schimb, poți alege zone de umbră create de clădiri sau în locuri aflate pe străzi înguste și fără prea multă lumină. De asemenea, alege să faci fotografii dimineața devreme sau după-amiaza târziu, când lumina este mai puțin directă.

3. Subiectul nu știe cum să se comporte sau cum să pozeze

De cele mai multe ori, subiectul nu știe cum să se comporte sau cum să pozeze. Pentru a crea o poziție naturală, persoana fotografiată trebuie doar să meargă sau să traverseze strada, jucându-se puțin cu geanta sau cu alte accesorii ale look-ului, cum ar fi o șapcă sau o jachetă.

4. Un alt sfat este să faci subiectul să meargă lateral, nu frontal

O plimbare scurtă, cu o încadrare de 3/4 este tot ce ai nevoie; acest lucru permite persoanei fotografiate să-și scoată în evidență rochia, de exemplu, chiar dacă nu este un model de podium.

5. Un alt mic detaliu este să-i sugerezi subiectului să meargă cu brațele ușor deschise

Astfel, vei surprinde naturalețea persoanei, dar e un truc bun și pentru a crea mișcare. Fotograful trebuie să fie bun la captarea momentului de spontaneitate, așa că, dacă ești încă începător, poți seta camera pentru a face mai multe fotografii; acest lucru îți va oferi posibilitatea de a surprinde momente diferite.

6. Fă subiectul să se simtă în largul său!

Atunci când este posibil, întâlnește-te cu persoana pe care urmează să o fotografiezi înainte de ședința foto, pentru a vă cunoaște și a crea astfel o legătură. Astfel, subiectul se va simți mai liniștit și mai relaxat în momentul în care are loc ședința foto propriu-zisă. De asemenea, dacă te afli în rolul de fotograf, încearcă să nu fotografiezi continuu o persoană; ia câteva pauze în care subiectul să își poate fixa părul și să își poată relaxa brațele.

7. Nu uita: fotograful trebuie să fie activ și plin de energie!

Un alt lucru foarte important este să ai un spirit creativ; așa că gândește-te cu atenție la găsirea unei zile pe care să o poți dedica exclusiv fotografierii și filmării. Nu face lucrurile în grabă și, mai presus de toate, evită să programezi ședința foto a doua zi după o seară festivă.

8. Ai grijă la micile detalii! Concentrează-te pe ele!

Este vorba despre acele detalii care creează aspectul; de exemplu o anumită coafură, geantă sau pantofi.

9. Sugerează-i subiectului fotografiei să poarte o anumită ținută!

Ținuta este cel puțin la fel de importantă precum persoana care o poartă. Sugerează-i subiectului să poarte o ținută care captează atenția, un amestec de stiluri diferite… care îl reprezintă.

10. Cum să faci fotografii frumoase pentru Instagram? Înarmează-te cu echipamente tehnice de bună calitate!

De asemenea, poți utiliza telefonul mobil, dar dacă dorești să ai poze de foarte bună calitate, atunci contactează un profesionist. Dacă nu ai aparatura potrivită, o poți împrumuta.

My title page contents