Mască din caise antirid, preparată chiar de tine

Mască din caise antirid preparată chiar de tine. În cele ce urmează îți propun o mască antirid cu caise, perfectă pentru vară. Această rețetă este excelentă pentru prevenirea și combaterea semnelor îmbătrânirii.

Poți avea grijă de tine cu ajutorul naturii și al fructelor ei. Îți poți prepara chiar tu o mască de față din câteva ingrediente. Cu puterile caisei, bogate în vitamina A, și alte câteva elemente, vei crea un produs exclusivist, ideal pentru echilibrarea sebumului pielii și pentru a face pielea de pe față frumoasă.

Creează-ți o mască din caise, cel mai dulce fruct al verii!

Amestecă trei caise cu o linguriță de miere și două linguri de suc de portocale până obții o cremă destul de omogenă și foarte cremos. Spală-ți fața și pune crema obținută pe piele, apoi las-o să acționeze timp de cel puțin 15 minute. După acest timp clătește ușor fața cu apă caldă. Vei obține o piele foarte hidratată și mult mai puțin grasă!

Poți folosi și caise în combinație cu ulei de migdale! Faci o cremă cu trei caise și adăugi cinci picături de ulei de migdale dulci. Întinde pe față compresa obținută cu mișcări circulare și lasă să acționeze minimum 10 minute! După acest timp, clătește cu apă rece. Îți vei simți pielea minunat!

A nevoie de trei caise coapte, de la care vei folosi doar pulpa. Zdrobește cu o furculiță pulpa caiselor și adaugă lapte până devine un amestec omogen. Lași deoparte la odihnit aproximativ treizeci de minute. Apoi întinzi amestecul pe toată fața, cu excepția zonei ochilor. Îl poți lăsa încă 30 de minute: profită de ocazie pentru a te relaxa! După timpul recomandat, îndepărtează masca cu apă caldă și cu ajutorul unui prosop moale.

Prepară-ți singură o mască mai complexă pentru riduri din caise!

Ai nevoie de:

un albus de ou

50 g pulpă de caise zdrobită

50 g zat de cafea

20 g suc de morcovi

20 g amidon de orez sau de porumb

fulgi de ovăz după gust

Procedezi așa: Bați albușul spumă, apoi combini celelalte ingrediente pe rând. Amesteci ușor după fiecare ingredient, având grijă să nu se lase albușul. Amestecul final trebuie să fie uniform. Făina de ovăz este folosită pentru a obține densitatea dorită. Aplică masca pe față, buze și gât. Lasă să acționeze până se usucă complet. La final, îndepărtează masca mai întâi cu apă caldă și apoi cu apă rece pentru a tonifica pielea.

Dacă îți place această rețetă, repetă toți pașii o dată pe săptămână.

Sfaturi pentru prevenirea ridurilor

Pentru a-ți menține pielea tânără și proaspătă, pe lângă aplicarea săptămânală a unei măști antirid, trebuie:

  • să te demachiezi întotdeauna înainte de a merge la culcare: noaptea, celulele pielii sunt reînnoite, așa că porii trebuie să nu fie blocați;
  • să îți hidrateaza pielea: este unul dintre secretele unui aspect tineresc;
  • să folosești o cremă antirid: dacă ai peste 25 de ani este esențial să faci asta, deoarece la această vârstă reînnoirea celulară încetinește.
  • să mănânci alimentele potrivite: fructele (în special cele roșii), legumele și semințele sunt surse excelente de antioxidanți;
  • să bei ceai verde: această băutură are și proprietăți antioxidante;
  • să bei multă apă: o piele deshidratată este „teren fertil” pentru formarea ridurilor;
  • să nu fumezi: printre diversele daune pe care le provoacă, fumatul îmbătrânește pielea.

 

My title page contents