Ochelarii de soare la copii. Au nevoie aceștia de protecția ochilor?

Ochelarii de soare la copii. Au nevoie aceștia de protecția ochilor?

Ce rol au ochelarii de soare la copii? Au și copiii nevoie să le fie protejați ochii? Ochelarii de soare sunt un accesoriu chic, dar mai ales util. Aceștia protejează ochii copiilor de pericolele razelor UV.

Toți părinții sunt preocupați de protejarea pielii copiilor lor. O bună protecție solară aplicată la fiecare câteva ore evită arsurile solare și este cu siguranță importantă, dar te-ai gândit vreodată să le protejezi (și) ochii? Potrivit experților, de fapt, expunerea la lumină solară poate provoca leziuni diferitelor structuri ale ochiului și, în timp, de asemenea, apariția unor patologii ale retinei și cristalinului.

Ce trebuie să știi despre ochelarii de soare la copii? Iată câteva sfaturi utile pentru această vară (și nu numai):

Ochelarii, chiar înainte de a îmbunătăți vederea, sunt o barieră care protejează ochiul. Pe lângă faptul că protejează de acțiunea razelor ultraviolete, aceștia împiedică intrarea corpurilor străine în ochi (de exemplu, într-o zi cu vânt) și creează o barieră de protecție chiar și împotriva smogului.

Modelele pentru copii mici sunt echipate cu o curea elastică care îi ține în poziția corectă. Atitudinea față de ochelari, însă, variază de la copil la copil: pe unii îi deranjează în mod deosebit lumina soarelui și, în consecință, se obișnuiesc imediat, purtându-i de bunăvoie. Alții pur și simplu nu îi acceptă. În aceste cazuri, dacă micuțul percepe ochelarii ca pe o constricție, este mai bine să încerci să-l protejezi de lumina excesivă a soarelui luând alte măsuri. Poți aplica o umbrelă de soare pe cărucior sau îl poți face să poarte o pălărie cu vizor.

Iată 7 motive bune pentru care ochelarii de soare pentru copii sunt absolut necesari:

1. Ochelarii de soare protejează ochii de radiațiile ultraviolete (UV) emanate de soare

Există trei tipuri de raze UV ​​și doar două dintre ele ajung pe Pământ. Razele UVC sunt absorbite de atmosferă, dar UVA și UVB nu. Iată de ce sunt atât de periculoase:

Efectele nocive ale razelor UVA

  • Razele UVA provoacă îmbătrânirea pielii, facilitează ridurile și promovează dezvoltarea cancerelor de piele precum melanomul, una dintre cele mai periculoase forme de cancer.

Efectele nocive ale razelor UVB

  • Razele UVB pot provoca arsuri solare, cataractă și pot afecta negativ sistemul imunitar.

2. Ochelarii de soare protejează împotriva vântului și a prafului

În plus, purtarea unei perechi de ochelari de soare va proteja ochii copiilor de praf, polen și nisip. Mai ales pe plajă sau în parc.

3. Ochelarii de soare protejează de reflexiile UV

Nisipul și asfaltul reflectă foarte mult razele soarelui, chiar și prin umbrelă. Suprafețele reflectorizante transmit un procent ridicat de raze UV.

4. Ochelarii de soare previn oboseala ochilor

Dacă copiii ies la soare fără să poarte ochelari, este foarte probabil ca după câteva minute să înceapă să se încrunte și să se chinuie să privească din cauza luminozitatii excesive. Acest lucru provoacă tensiune în jurul ochilor și al frunții, ducând la oboseala ochilor și la dureri de cap.

5. Ochelarii de soare protejează ochii copiilor încă de la o vârstă fragedă

Știai că aproximativ 80% din timpul nostru de expunere la UV este estimat ca fiind acela când ne jucam afară pe când eram copii?

Acesta este 80% din timpul petrecut la soare de-a lungul vieții. De aceea este foarte important să ne protejăm ochii de la o vârstă fragedă.

 

 

 

 

My title page contents