Importanța ochelarilor de soare pentru copii. 5 motive importante pentru care copiii trebuie să poarte ochelari de soare!

Importanța ochelarilor de soare pentru copii. 5 motive importante pentru care copiii trebuie să poarte ochelari de soare!

Importanța ochelarilor de soare pentru copii este subiectul despre care voi scrie mai jos. Nu doar corpul trebuie protejat de soare, ci și ochii. Deși mulți părinți sunt preocupați de prevenirea arsurilor pielii, cauzate de expunerea la radiații UV, tot aceștia ignoră protejarea ochilor copilului de aceleași raze UV ​​dăunătoare. 

 

Ochelari de soare sunt un accesoriu important pe care toată lumea ar trebui să-l poarte. Cu atât mai mult copiii!

Importanța ochelarilor de soare pentru copii. Iată cinci motive importante pentru care copiii trebuie să poarte ochelari de soare:

 

1. Deoarece ochii lor sunt mai sensibili la deteriorarea UV!

Ochii copiilor sunt mai sensibili la deteriorarea UV, deoarece lentila cristalină din ochiul unui copil este aproape clară. Acest lucru permite ca mai multă luminozitate și radiații UV să ajungă în spatele ochiului. Pupila unui copil este, de asemenea, mai mare decât cea a unui adult. Ceea ce permite să intre mai multă lumină în ochii copilului, comparativ cu ochii unui adult. De aceea, copiii trebuie să poarte ochelari de soare ori de câte ori sunt afară!

Lentilele cristaline din ochiul unui copil permit 70% mai multe raze UV ​​să ajungă în partea din spate a ochiului, în comparație cu cea a ochiului adult. Acest lucru expune ochiul copilului într-un risc mai mare de deteriorare UV.

2. Deoarece petrec mai mult timp în afara!

Copiii, mai ales cei mici, se joacă foarte mult afară. Știai că  jumătate din expunerea la soare din viața noastră are loc în primii 20 de ani? Deoarece copiii stau în aer liber mult mai des decât adulții. Acesta este un alt motiv important pentru care copiii trebuie să poarte întotdeauna ochelari de soare!

3. Importanța ochelarilor de soare pentru copii. Daunele UV sunt cumulative!

Spre deosebire de pielea arsă de soare, care apare de obicei la câteva ore după expunerea la UV/soare, deteriorarea UV a ochilor nu produce, de obicei, probleme decât la bătrânețe, în ultimii ani de viață! Deteriorarea ochilor din UV este de obicei pe termen lung și cumulativă. Cataracta, pinguecula (o manifestare a degenerării și degradării fibrelor de colagen), pterigionul (o afecțiune a suprafeței ochiului ce constă în dezvoltarea anormală a unui strat triunghiular de țesut fibrovascular, pornind din conjunctiva care invadează corneea), degenerarea maculară și unele cancere oculare pot apărea ca rezultat al expunerii cumulative la radiații UV.

Protejarea ochilor de razele UV la o vârstă fragedă poate ajuta la prevenirea unor probleme de ochi legate de UV mai târziu în viață.

4. Ochelarii de soare păstrează ochii copiilor confortabil și în siguranță!

Așa cum am menționat mai sus, ochiul unui copil permite mai multă lumină UV și vizuală, comparativ cu ochiul unui adult. Din acest motiv, copiii sunt de obicei mai sensibili la lumină și ochii sunt mai stresați!

5. Purtarea de ochelari de soare la o vârstă fragedă ajută la învățarea obiceiurilor sănătoase

Este responsabilitatea noastră ca părinți să avem grijă de sănătatea și de bunăstarea copiilor noștri. De aceea, trebuie să-i învățăm pe copii la o vârstă fragedă despre obiceiurile sănătoase, care să-i ajute să se mențină sănătoși și siguri! Învățarea și repetarea îi ajută să meargă pe drumul cel bun pentru a ajunge adulți sănătoși! Purtarea ochelarilor de soare este o sarcină repetitivă, care va ajuta, de asemenea, în sănătatea pe termen lung a ochilor copilului tău!

 

My title page contents