alergia copiilor la praf

Cum combați sau ameliorezi alergia copiilor la praf și cum reușești să îl crești pe cel mic într-un mediu sănătos? Tratează problemă fără bătăi de cap!

Potrivit Colegiului American pentru Alergii Astm si Imunologie, acarienii de praf sunt cel mai comun alergen intalnit in praful din interior si din aer. În cazul unei alergii la praf, simptomele pot fi prezente pe tot parcursul anului.

Alergia la acarienii de praf poate cauza astm bronșic și eczeme. În general, persoanele cu alergii la praf suferă cel mai mult atunci când se află în interiorul casei lor sau a altor persoane, iar simptomele se agravează în general, imediat după măturare sau aspirare.

Alergia copiilor la praf – care sunt simptomele:

Potrivit acaai.org, cele mai comune simptome ale unei alergii la praf sunt următoarele: strănuturile repetate, ochii roșii, mâncărimile, senzașia de presiune la nivelul pieptului, mâncărime și dificultăți de respirație.

Cum se declanșează alergia copiilor la praf?

În cazul celor mici, dar și al adulților, potrivit acaai.org, alergia la praf se declanșează în contact cu: polen, acarieni de praf, gândaci de bucătărie, păr sau blană de animale.

Acarienii – aceștia sunt cea mai frecventă cauză a unei alergii la praf. Acarienii trăiesc și se înmulțesc cu ușurință în locuri umede și calde. Aceștia mor în cazul temperaturilor scăzute și nu se găsesc niciodată într-un climat uscat.

Particulele acarienilor de praf se regăsesc, de cele mai multe ori, în lenjerii, perne, pilote sau plăpumi și covoare. Aceștia sunt cea mai comună cauză de astm în cazul celor mici.

Gândacii de bucătărie – ei trăiesc în toate tipurile de construcții și în toate cartierele. Unii oameni dezvoltă simptome alergice atunci când sunt în jurul gândacilor. Particulele mici de pe corpul acestor insecte sunt o componentă a prafului din locuință ce declnșează simptomele alergiilor.

Polenul – acesta provine din copaci, de la plante și flori. Unii oameni sunt alergici doar la diferite tipuri de polen, iar atunci alergia lor se manifestă doar într-un anumit sezon, în timp ce alții au simptome neplăcute pe tot parcursul anului. Polenul este, la rândul lui, o componentă a prafului din casă.

Părul de animale, blana și penelealergiile în fața unor animale de companie sunt adesea accentuate de alergiile la praf. Firele de păr, saliva și urina anumitor animale pot provoca o reacție alergică gravă, mai ales atunci când sunt combinate cu alergi la praf. La fel se întâmplă și în cazul păsărilor, care au pe pene particule înglobate în parful din casă.

Soluții simple ca să tratezi alergia copiilor la praf:

Cel mai simplu mod în care poți diminua pagubele create de alergiia copiilor la praf este să faci câteva modificări în locuința ta. Acaai.org recomanda:

  • Renunță la covoare, perdele și draperii, în special în dormitorul în care doarme cel mic.
  • Evită să aduci animale de companie în apartament, iar dacă stai la casă lasă-le doar în curte.
  • Micșoarează umiditatea din locuintă, mai mică de 50%.
  • Roagă-l pe cel mic să poarte o mască atunci când faci curat.
  • Optează pentru așternuturi și perfe antialergice.

 

 

 

 

My title page contents