Cum speli copilul pe cap: sfaturi de la specialist pentru un păr sănătos

Cum speli copilul pe cap: sfaturi de la specialist pentru un păr sănătos

Cum speli copilul pe cap în mod corect? Părul celor mici este mai fragil și se rupe mai ușor, așa că ar fi bine să știi câteva trucuri atunci când îi pregătești pe ai tăi pentru băiță!

 

Am vorbit cu Antoaneta Stoican, membru în echipa de Top Hairstiliști Wella Professionals, despre cum speli copilul pe cap în mod corect și, mai ales, despre produsele de îngrijire pe care ar trebui să le folosești. Scalpul celor mici este mai sensibil și anumite ingrediente ar putea conduce la iritații sau, pur și simplu, firele subțiri de păr ale copiilor s-ar putea să nu le suporte.

Cum speli copilul pe cap și ce ingrediente ar fi bine să eviți?

A.S: Părul trebuie spălat cu produse speciale fără parabeni sau sulfactanți. Șampoane speciale care au la bază mușețel și vitamina E pot fi găsite în farmacii.

Cât de des ar trebui să îl speli pe cel mic pe cap?

A.S: Părul copiilor se poate spăla o dată sau de două ori pe săptămână. Părul fetițelor poate fi hrănit cu balsam sau ajutat de soluții spray de descurcare.

Cum speli copilul pe cap și cum îi aranjezi corect părul?

A.S:  Copiii au părul mai fin și mai sensibil decât adulții, de aceea trebuie să evităm să îl prindem cu elastice gumate sau cu accesorii grele, din metale de proastă calitate. Atenție: fetițele nu trebuie să doarmă cu părul strâns în coadă. Tensiune de la nivelul scalpului dăunează părului, subțiindu-l și făcându-l să cadă.

 Cum piepteni copilul și cum eviți agresarea excesivă a părului?

A.S: Accesoriile de descurcat părul trebuie să nu fie foarte rigide. Mizează pe perii moi, din păr natural. Periatul părului se face atât dimineața, cât și seara.

 

 

 

 

My title page contents