Beneficiile uleiului din sâmburi de caise pentru o piele catifelată și protejată

Descoperă beneficiile uleiului din sâmburi de caise pentru o piele catifelată și protejată. Dacă îți dorești să ai o piele catifelată și moale, încearcă să folosești ulei din sâmburi de caise. 

 

Uleiul din sâmburi de caise este un ulei vegetal obținut prin presarea la rece a semințelor de caise. Este un ulei comestibil, are un parfum ușor și o aromă delicată, de aceea este folosit în prepararea deserturilor. Se folosește în cosmetice naturale pentru acțiunea elasticizantă, pentru a preveni ridurile și vergeturile și pentru proprietățile protectoare și emoliente. Este capabil să stimuleze producerea de sebum în pielea uscată și delicată.

 

Beneficiile uleiului din sâmburi de caise. Proprietățile și avantajele uleiului din sâmburi de caise

Utilizarea uleiului din sâmburi de caise în alimente

Uleiul din sâmburi de caise este bogat în antioxidanți, acizi nesaturați și vitamina E. Poate fi ingerat ca atare, cu lingurița, sau folosit pentru a aroma salate și mâncăruri în meniul de zi cu zi.

Utilizarea uleiului din sâmburi de caise în cosmetică

Fața – Uleiul de caise are un efect calmant asupra pielii inflamate sau iritate și ajută la reducerea stresului. Poate fi folosit ca un remediu natural, extrem de delicat, pentru îndepărtarea produselor de machiaj rezistente la apă. Este folosit în mod avantajos pentru acțiunea protectoare pe care o exercită pe pielea delicată, care se apără împotriva agenților atmosferici externi (soare, frig, vânt etc.). În special în prezența fragilității capilare și a cuprului.

Corp – Foarte emolient și hrănitor, uleiul din sâmburi de caise este utilizat în tratamentul vergeturilor, deoarece promovează elasticitatea pielii. Consistența foarte fină îl face puțin uleios și ușor de absorbit în piele. Folosit după baie sau după duș, acest ulei ajută la prevenirea degresării și uscării pielii sensibile sau cu tendință de uscare. Uleiul de caise este cel mai bine cunoscut pentru calitățile sale calmante. Este un ulei de transport excelent pentru uleiurile esențiale, deoarece îmbunătățește conservarea lor.

Păr – aplicat sub formă de mască înainte de șamponare, amestecat cu ulei de in și cu ulei de nucă de cocos, face părul lipsit de viață, strălucitor și moale.

My title page contents