Ce să mănânci pentru un ten frumos și luminos, demn de invidiat.

Ce să mănânci pentru un ten frumos și luminos, demn de invidiat? Află ce să consumi la masă pentru o piele netedă, frumoasă și fără probleme speciale.

 

O piele frumoasă, sănătoasă și luminoasă începe încă de la masă, cu alimentația. Cremele și serurile nu sunt suficiente pentru a garanta frumusețea tenului, dacă nu sunt însoțite de o dietă echilibrată și completă a fiecărui nutrient. De fapt, adesea, o nutriție dezechilibrată, caloric scăzută sau prea bogată în zaharuri și grăsimi rele interferează negativ cu regenerarea celulară și întreținerea filmului hidrolipidic, elemente esențiale pentru o piele frumoasă.

În plus, față de meniul variat pe care trebuie să-l ai zilnic, este bine să nu ratezi alimentele care sunt deosebit de benefice pentru piele. Deoarece acestea oferă hrană, întârzie îmbătrânirea și întăresc bariera de protecție.

Ce să mănânci pentru un ten frumos? Somonul are efect anti-rid

Alimentele bogate în omega 3 și acizi grași esențiali sau grăsimile polinesaturate (colesterol „bun“, care scade nivelul de colesterol „rău“ din sânge) au puterea de a contracara producerea de radicali liberi, astfel încât întârzie îmbătrânirea celulară.

Printre alimente bogate în omega 3: somonul și peștele albastru (hamsii, hamsii, macrou). Pentru un efect anti-îmbătrânire se recomandă un consum de 3 ori pe săptămână.

Ce să mănânci pentru un ten frumos? Fructe roșii cu beneficii pro microcirculație

Afinele, zmeura, coacăzele și murele au funcția de a proteja vasele mici de sânge și capilarele. Prin urmare, ele se dovedesc a fi extrem de benefice pentru pielea fragilă și sensibilă. Pentru că o întăresc din interior spre exterior. Acțiunea sănătoasă a fructelor roșii, bogată în antioxidanți, cum ar fi taninurile și antocianurile, este de asemenea ajutată de prezența vitaminei C în cantități bune. Dar și de acizi organici utili, cum ar fi acidul malic și acidul tartric.

Fructe uscate pentru o piele mai elastică

Nucile și migdale cresc elasticitatea pielii, datorită prezenței de vitamina E.

Ce să mănânci pentru un ten frumos? Legume portocalii pentru un ten sănătos

Morcovi, caise, squash, ardei și toate fructele și legumele portocalii (cu excepția portocalelor) conțin beta-caroten care contracarează producția de radicali liberi. Și, în același timp, protejează pielea de lumina soarelui și poluarea atmosferică, menținând-o luminoasă și tânără.

Proteine ​​pentru o mai mare fermitate a pielii

O dietă săracă în proteine poate provoca o stare de slăbiciune (și căderea părului) și uscăciune a pielii, precum și riduri și semne de expresie timpurie.

Oul este un aliment complet, care nu trebuie sa lipsească din dieta săptămânală. Este recomandat un consum de 2-3 ouă pe săptămână. De fapt, atât gălbenușul cât și albușul au proprietăți benefice remarcabile pentru piele, oferindu-i finețe și un tonus bun. În special, gălbenușul este bogat în minerale esențiale, cum ar fi fierul, fosforul și calciul. În plus, în gălbenușul de ou, există o cantitate bună de vitamine B, carotenoide (culoarea roșie/portocalie a gălbenușului). Și, mai presus de toate, vitamina D, esențială pentru oase, piele și păr. La fel de numeroase sunt proteinele și fosfolipidele, esențiale pentru bunăstarea dermei. Albușul este, pe de altă parte, bogat în apă și săruri minerale și, prin urmare, hidratant.

Mai puțină sare, mai multă apă

Ridurile și semnele de îmbătrânire sunt mai evidente atunci când pielea își pierde elasticitatea, producția de colagen se diminuează și crește deshidratarea. Primul lucru de făcut este să bei mai mulă apă, reducând în același timp cantitatea de sare ingerată în fiecare zi. O poți înlocui, de exemplu, cu ierburi aromatice.

 

My title page contents