Tartă cu căpșuni și sos caramel, un deliciu pentru întreaga familie

TARTĂ CU CĂPȘUNI ȘI SOS CARAMEL, UN DELICIU PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE

Tartă cu căpșuni și sos caramel este o alegere potrivită pentru un desert de mai-iunie. Se apropie sezonul căpșunilor și deserturile vor exploda în combinații de toate felurile cu acest fruct îndrăgit. Excepție de la consumul acestui fruct fac cei ce sunt alergici la căpșuni. Potrivit unui studiu publicat în „the American Journal of Clinical Nutrition”, căpșunile s-au clasat pe locul trei în clasamentul alimentelor bogate în antioxidanți. Au fost luate în calcul peste 1000 de alimente. Doar murele și nucile au întrecut căpșunile.

 

Ai nevoie de:

75 g unt topit

400 g căpșuni

200 g biscuiți crocanți

5 caramele moi

200 g iaurt gras

300 ml frișcă lichidă

zahăr pudră pentru decor

 

Pregătești tarta cu căpșuni așa:

Alegi o formă de copt cu fundul plat și cu dimensiunea de 20 cm.O tapetezi cu hârtie de copt, apoi formezi baza din biscuiții zdrobiți, amestecați cu untul topit. Cu vârful degetelor presezi uniform amestecul, pe toată suprafața formei. Dai forma apoi la frigider și o lași până se întărește baza de biscuiți, aproximativ 30 de minute.

Între timp, tai căpșunile în bucăți (dacă sunt mai mici, le poți lăsa întregi), după ce le-ai trecut prin jet puternic de apă și le-ai curățat de codițe. Scoți blatul de biscuiți din formă și îl așezi pe un platou.

Separat, pui 2 linguri de frișcă lichidă într-un bol, adaugi și cele 5 caramele, apoi bați restul de frișcă (separat) până se întărește. Adaugi iaurtul în ea și amesteci ușor până se încorporează bine. Iei amestecul format și-l întinzi pe blatul de biscuiți. Așezi căpșunile tăiate pe toată suprafața. Le poți amesteca și în crema de frișcă (după preferință).

Frișca oprită și cele 5 caramele le topești în cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde, după care amesteci compoziția bine, pentru a se forma un sos caramel. Dacă dorești, poți înlocui caramelele cu un sos caramel din comerț. Când e gata, torni sosul peste umplutura cu frișcă și căpșuni.

 

Tarta cu căpșuni merge la frigider

 

Pui platoul cu tarta cu căpșuni și sos caramel în frigider, pentru circa 2-3 ore. Înainte de a o servi, presari zahăr pudră peste tartă.

 

Sugestie: Când nu aveți căpșuni, le puteți înlocui cu piersici, caise, zmeură.

Multe alte rețete cu căpșuni mai găsiți și aici!

E un deliciu!

My title page contents