Tort cu ananas și cremă pufoasă de smântână

Tort cu ananas și cremă

Tort cu ananas – Ananasul este un fruct exotic cu o aromă puternică și deosebită. Este un fruct bogat în vitamine, minerale, fibre și ajută sistemul imunitar. Este bogat în antioxidanți precum vitamina C și este un fruct purificator.

Din toate aceste motive, ananasul este fructul ideal pentru că oferă energia potrivită, elimină toxinele și excesul de lichide. De asemenea, este un fruct extrem de versatil în bucătărie, unde poate fi consumat în multe feluri. Este excelent consumat proaspăt ca gustare (datorită conținutului mare de fibre este foarte sățios) sau combinat cu preparate sărate sau dulci, la micul dejun.

Tort cu ananas

Ai nevoie de:

250 g făină 00

3 ouă medii

170 g de iaurt grecesc cu ananas

30 ml lapte integral

80 g de unt

160 g zahăr granulat

1 plic praf de copt

1 praf de sare

+ Ananas în sirop (5-6 felii)

Ai nevoie pentru cremă:

500 ml lapte integral

4 gălbenușuri

100 g zahăr granulat

30 g amidon de porumb

coajă de lămâie organică

Pregătești un tort cu ananas așa:

Într-un castron adaugi ouale si zaharul și le bați cu mixerul electric până când amestecul devine ușor și pufos. Adaugi apoi iaurtul grecesc cu ananas și laptele integral, continuând să mixezi. Adaugi treptat făina 00 și drojdia cernută, continuând să amesteci.

Topește untul într-o cratiță și adaugă-l la amestecul de mai sus, lăsându-l să se răcească puțin. Continuă mixarea, adaugă un praf de sare și amestecă.

Ia o tavă de tort cu diametrul de 22-24 cm, pe care o ungi corespunzător și o tapetezi cu făină sau cu hârtie de copt. Pui jumătate din amestec la bază, adaugi crema cu lingura și acoperi cu jumătate din aluatul ramas. Dacă ți-a mai rămas cremă, adaug-o întotdeauna la suprafață cu lingurița.

Scoate feliile de ananas din sirop și taie-le în jumătate. Decorează tortul cu acestea.

Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute. Verifică des în ultimele minute de coacere și fă testul cu scobitoarea. Dacă se usucă în centru, prăjitura este gata. În caz contrar, continuă gătirea până se usucă.

Când e gata, scoți din cuptor tortul cu ananas și cremă de smântână, îl lași să se răcească să se răcească și apoi îl scoți din formă. Stropește suprafața cu zahăr pudră și…gata, tortul poate fi consumat!

Păstrează prăjitura cu ananas și smântână în cel mai răcoros loc din casă sau în frigider.

My title page contents