Tort de piersici cu chefir

Un tort cu piersici și chefir este un desert ce poate fi pe placul tuturor! În plus, piersicile nu conțin grăsimi, și au foarte puține calorii. Zahărul din piersici este natural și nu are efecte adverse asupra sănătății. Dacă urmezi o dietă, consumul de piersici te poate ajuta să stai departe de gustările nesănătoase și pline de calorii.

Piersicile conțin o cantitate generoasă de betacaroten, antioxidant esențial pentru menținerea sănătății ochilor, prin îmbunătățirea circulației sanguine în corp. În plus, betacarotenul hrănește și protejează retina ochilor de radicalii liberi, previne apariția cataractei, precum și a degenerescentei maculare legate de vârstă.

Și dacă tot am evidențiat calitățile piersicilor, vă propun acest tort delicios:

 

Tort cu piersici și chefir

Porții: 16 felii

Pregătire: 50 de minute

La rece: 8 ore

 

Ai nevoie pentru blat:

125 g unt

200 g biscuiți integrali

1 lingură zahăr

Ai nevoie pentru cremă:

1 conservă cu jumătăți de piersici – compot de piersici – (circa 500 g scurse)

400 g cremă de brânză de vaci

500 ml chefir

100 g zahăr

Coaja rasă de la o lămâie

1 plic de zahăr vanilat

9 foi de gelatină albă

1 plic praf de jeleu de tort transparent

250 ml suc de piersici

Pregătești un tort cu piersici și chefir așa:

Ungi o formă de tort (diametrul 26 cm). Pentru blat, topești untul. Zdrobești biscuiții și îi amesteci împreună cu zahărul și cu untul. Așezi în formă și lași blatul la frigider, să se întărească.

Scurgi conserva de piersici și oprești circa 125 ml de suc. Amesteci 100 ml de suc cu crema de brânză de vaci, chefirul, coaja de lămâie, 75 g de zahăr și zahărul vanilat. Înmoi gelatina și o dizolvi la foc moale în restul de suc. Adaugi circa 5 linguri de cremă și o înglobezi în restul de cremă. Jumătate din cantitatea de cremă obținută se așază pe blat și acesta se dă 10 minute la frigider. Restul de cremă se lasă să stea la temperatura camerei. Se repartizează piersicile pe tort. Nu uita să oprești două jumătăți pentru decor. Amesteci restul de cremă și repartizezi uniform peste piersici. Dai tortul la frigider pentru 8 ore.

După acest timp, scoți tortul din frigider și îl lași la temperatura camerei circa 10 minute. Pui într-o crăticioară praful de jeleu cu 25 de g zahăr și 25 ml suc de piersici (pe care l-ai oprit) și lași să dea într-un clocot, amestecând continuu. Torni gelatina formată peste tort și dai tortul la frigider pentru 30 de minute. După acest timp, așezi pe tort piersicile oprite, tăiate felii.

Este un tort delicios și răcoritor.

 

My title page contents