Alimentația femeii după 30 de ani începe să fie ușor diferită.

Ai împlinit 30 de ani? Mulți înainte! Așa-i că s-au schimbat multe lucruri în viața ta față de cum arătau ele când aveai 20 de ani? Ei bine, se mai schimbă ceva. Alimentația femeii după 30 de ani începe să fie ușor diferită.

 

De la 30 de ani metabolismul începe să încetinească și pierzi și masă musculară. Organismul nu mai are nevoie de tot atâtea calorii câte avea nevoie la 20 de ani. Iar dacă vei continua să îi oferi același număr de calorii, rezultatul firesc va fi îngrășarea. Alimentația femeii după 30 de ani nu înseamnă salată și apă plată cu lămâie ci doar ceva mai multă grijă, mai multă atenție și mai mult echilibru. Mai multe alimente bogate în fier și calciu și neapărat mai puțin zahăr.

Alimentația femeii după 30 de ani

Urăști grăsimea de pe coapse și abdomen. Toate femeile o urâm. Dar nu-i suficient, ea nu dispare numai pentru că ne uităm urât la ea dar continuăm să mâncăm alimente pe care metabolismul nostru nu le mai poate „arde” eficient. Iar a slăbi, după vârsta de 30 de ani, este mai greu. Și pe măsură ce trec anii, tot mai greu. Cât despre perioada menopauzei, ce să mai zic… E aproape imposibil să mai slăbești. Terifiant! Ca să nu ajungi într-o situație de negestionat, mai bine învață să mănânci inteligent de pe acum.

Nu-i permite stresului să-ți pună furculița în mână

Înainte de a ne îndrepta atenția spre farfurie, să ne-o îndreptăm spre… stres. Toate avem motive să fim stresate. Familia, copiii, serviciul, fiecare în parte ne poate oferi câte cel puțin un motiv. Nu-i permite să pună stăpânire pe tine și să îți încurce orice plan de dietă ai avea. Fie că vrei să slăbești sau să te hrănești sănătos.

Caută metodele prin care să te poți relaxa cu adevărat, indiferent dacă e vorba de spa, yoga, meditație sau orice altceva în afară de…mâncare. Și acum ne putem așeza și la masă.

Cinci mese pe zi – ai auzit de zeci de ori această recomandare, dar de câte ori ai ținut cont de ea? Acum chiar că trebuie să o respecți. Condiția de bază: o gustare să nu treacă linia roșie a celor 200 de calorii.

Micul dejun e obligatoriu – de ce zâmbești? Micul tău dejun este tot cana aia de cafea? N-a zis nimeni că nu te vei mai putea bucura de ea. Doar că o poți savura după ce servești micul dejun. Știi ce-i ăla? E o chestie simplă și nedureroasă. Un ou fiert, o bucată de brânză, unt, șuncă slabă, gem și pâine integrală. Le combini cum vrei tu.

Și nu uita că există o zicală pe care până și oamenii de știință au confirmat-o: „Mănâncă dimineața ca un rege, la prânz ca un prinț, iar la cină ca un sărăntoc”. Ah, și încă ceva: micul tău dejun NU înseamnă ce-i rămâne copilului după ce a mâncat!

Consumă mai multe proteine și mai puțini carbohidrați și grăsimi – această recomandare este făcută de dragul mușchilor tăi. Asigură-te că la fiecare masă consumi 14 g de proteine și maxim 25 de grame de carbohidrați. Grăsimile ocolește-le pe cât poți. În schimb bucură-te de alimentele care conțin fibre. Atenție la fructe, multe conțin fibre dar și zaharuri. Moderație în cazul lor!

Alege alimente bogate în iod – după vârsta de 30 de ani disfuncția hormonală este o problemă serioasă pentru femei, care trec prin schimbări drastice. Ajută-ți sistemul endocrin cu nuci, ciuperci, fructe de mare, struguri, spanac, roșii, morcovi.

Calciul, forță pentru oase

Oasele noastre, ale femeilor, oricum sunt mai fragile decât ale bărbaților. De aceea nici nu o să prea auzi de osteoporoză la ei. Ca să nu te confrunți mai târziu cu probleme de acest gen, dă-le oaselor tale calciu în mod regulat, constant, prin alimentație. Din fericire, cele mai mari cantități de calciu se găsesc în niște alimente absolut delicioase după părerea mea: lapte, iaurt, brânză, migdale, broccoli. Mă rog, am exagerat spunând că și broccoli e delicios, dar, cine știe, poate că are fanele lui. Doar că eu nu mă număr printre ele.

My title page contents