După ani în care au făcut zilnic mișcare, pentru unii izolarea în casă este greu de îndurat. Venim în sprijinul celor care doresc să facă în continuare mișcare cu o sugestie de antrenament acasă.

 

Sălile de sport oricum sunt închise, dar și dacă n-ar fi fost, rămânerea în casă este cel mai bun lucru pe care îl poate face fiecare dintre noi. Stabilirea unei rutine și efectuarea activităților obișnuite poate fi soluția petrecerii timpului fără urmări neplăcute. Ne referim la stările de anxietate. Iar sportul este una dintre cele mai potrivite activități în acest scop. Iată câteva idei de exerciții fizice care pot foarte bine constitui un antrenament acasă.

Antrenament acasă

Încearcă să vezi în primul rând partea bună a lucrurilor: că nu va trebui să mai bați drumul până la sală și că nu mai ai nevoie neapărat de echipament. Că nimeni nu se va mai uita la tine dacă le execuți corect sau nu. Și că nici nu mai cheltuiești bani pe abonament. Ești pregătită să începem?

Sărituri cu coarda

Da, știm, vei spune că săriturile cu coarda sunt pentru fetițe. Stai liniștită, oricum nu te vede nimeni, așa că de ce nu?! Cinci serii a câte zece sărituri sunt un bun început. Cu timpul vei putea crește numărul seriilor. Este un antrenament cardio cum nu se poate mai bun.

Pași pe scară

Acesta este un exercițiu excelent de făcut acasă, chiar dacă nu ai niște trepte disponibile. Caută cea mai groasă carte pe care o ai în casă ori un scaun nu foarte înalt dar foarte solid. Așează cartea/scaunul în fața televizorului și apucă-te de treabă: urcă și coboară în timp ce urmărești emisiunea preferată. Nu este un exercițiu care „să scoată untul din tine” cum o face săritura cu coarda, dar îți menții tonusul ridicat.

Fandări cu greutăți

Presupunând că nu ai greutăți, se rezolvă și acest aspect. Niște peturi de 0,5 l pe care le umpli cu nisip apoi torni apă în ele, sunt perfecte. Acum apucă-te să faci sport,  fandări, în serii de câte zece, având greutăți în ambele mâini. Pentru provocări din ce în ce mai mari (dar și pentru a lucra din ce în ce mai bine brațele) poți crește greutatea peturilor.

Alergare pe loc

Nu este neapărat cel mai complex exercițiu pe care îl poți face acasă, dar este mai mult decât nimic. Și dacă vecinii de sub tine nu au nimic de obiectat… În schimb, dacă nu vrei să le pricinuiești acestora neplăceri, avem o altă sugestie. Mergi prin casă, mai multe ture, ridicând genunchii, la fiecare pas făcut, cât poți de sus. Nu te aștepta să fie ușor! Dar nici nu-ți dorești asta, nu-i așa?!

Dans

Ei bine, aceasta este cea mai plăcută formă de mișcare. Nu trebuie decât să pui o muzică ce are un ritm alert și să dansezi cum ai tu chef. Doar ești acasă! De asemenea, mai găsești și pe youtube diverse filmulețe care te ghidează într-un antrenament aerobic. Adevărul e că toată treaba cu mișcarea ține numai și numai de voință.

My title page contents