Gravida in timpul carantinei de COVID-19. Sfaturi utile

Gravida in timpul carantinei de COVID-19. Sfaturi utile

Gravida in timpul carantinei de COVID-19? Grea misiune! În aceste vremuri dificile în care controlul la medicul curant a fost restricționat pentru cazurile care nu sunt urgente, o anume categorie de femei are în mod special de suferit.

 

Este vorba despre cele care poartă în pântec o viață de care, acum mai mult ca oricând, trebuie să aibă grijă. Pentru că nu mai pot merge la control așa cum ar fi făcut-o fără măsurile de urgență luate la noi în țară, am stat de vorbă cu doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică ginecologie, pentru câteva sfaturi importante, astfel încât femeile însărcinate să nu intre în panică.

„Sunt gravida. Si ce fac?”

“Ce trebuie să spunem din capul locului este că femeile gravide nu sunt mai expuse la virus decât celelalte categorii ale populației”, ne-a precizat dr. Andreas Vythoulkas, care a continuat cu cele mai importante sfaturi pentru gravide, în această perioadă.

  • Gravidele au nevoie de protectie. Evitați deplasările inutile in timpul carantinei de COVID-19. Amânați tot ce nu este urgent în această perioadă și stați acasă, într-un mediu sigur. Chiar și cumpărăturile ar fi bine să fie făcute de un alt membru al familiei.
  • Cât mai puțin stres! Este o perioadă stresantă, iar stresul nu face bine unei femei gravide. De aceea, recomand cât mai puțin acces la informațiile zilnice – de cel mult doua ori pe zi este o expunere suficientă. În rest, este timpul pentru cât mai multă odihnă, pentru filme și cărți bune, pentru companie plăcută și gânduri pozitive, chiar dacă, poate, este cel mai dificil de pus în aplicare sfat.
  • Hidratarea corespunzătoare este indicată pentru evitarea infecțiilor urinare, care sunt mai frecvente atunci când vorbim despre o femeie gravidă. Consumul a 2l de apă plată pe zi ar putea ține la distanță astfel de neplăceri.
  • Alimentați-vă corect in timpul carantinei de COVID-19! Nu săriți peste mese, consumați alimente diversificate și sigure, nu consumați carne crudă, lactate nepasteurizate și nici brânzeturi cu mucegai. Aportul de calorii ar trebui obținut din proteine și lactate de calitate, legume și fructe din belșug. Nu consumați alcool, chiar dacă, pentru o clipă, vi se pare potrivit contextul. În sarcină, alcoolul este complet interzis.
  • Urmăriți online cursuri pentru gravide. De asemenea, un jurnal de sarcină folosește și pentru umplerea timpului, dar poate conține informații relevante și pentru medic, pe care, în timpul unei conversații telefonice le-ați putea uita.
  • Nu folosiți automedicația. Pe perioada sarcinii, mai ales in timpul carantinei de COVID-19, orice medicament trebuie verificat cu medicul curant.

Pentru orice modificare a stării normale, luați legătura cu medicul care vă

My title page contents