5 trucuri geniale ca sa nu mai țipi la copii

5 trucuri geniale ca sa nu mai țipi la copii

5 trucuri geniale impotriva tipatului livram azi. Da, ele sunt mult mai multe, dar mai bine le luam pe rand. Când vine vorba de creșterea copiilor, viața pare a fi o luptă fără sfârșit. Continuăm să folosim aceleași tehnici iar și iar, doar ca să vedem cum se prăbușește toată munca depusă iar noi ajungem să ne pierdem răbdarea și începem să ne folosim de țipat.

 

După nenumărate studii legate de efectele pe termen lung ale țipatului la copii, printre multe concluzii, experții au fost de acord că părinții ridică vocea pentru că au probleme în a-și controla propriile emoții. Ținând cont de faptul că și copiii reacționează din aceleași motive, este extrem de important să-ți amintești că tu ești singura persoană ce îi poate învăța pe cei mici cum trebuie să se comporte.

Reactii si atitudine pozitiva

Dacă tu îți poți controla propriile reacții, îi vei putea arăta copilului tău care este atitudinea potrivită în astfel de situații.  Dar pentru ca este destul de greu și frustrant să nu țipi la copil atunci când ai rămas fără răbdare, iată 5 trucuri de care te poți folosi înainte de a ajunge la punctul tău limită.

  1. Trucuri geniale: dă-ți o pauză

Crezi sau nu, este mult mai eficient să îți dai ție un pic de pauză în loc de a-i face asta copilului tău. Copiii, de regulă, vor plânge și vor țipa, numărând secundele până la terminarea „pauzei”. Gălăgia produsă îi va da peste cap și pe cei mai răbdători părinți și cu siguranță va agrava situația. Așa că asigură-te că cei mici sunt în siguranță și apoi mergi într-o cameră liniștită și stai acolo până te calmezi și ești pregătită să re-intri în „joc”. Ia-ți cât timp este nevoie. Ba chiar îți poți face o mică rezervă de ronțăieli preferate, apă sau suc, cărți sau reviste, pentru ca timpul petrecut în pauză să fie eficient.

  2.Trucuri geniale: nu reacționa agresiv!

Sunt multe situații în care vei simți nevoia să reacționezi. Conducând o mașină în care copiii se ceartă pe locurile din spate, te poate face să te simți neputincioasă și țipatul la ei ar fi singura opțiune la îndemână. Este important însă, să treci peste impulsul de a țipa și, în schimb, să răspunzi cu calm. Oprește într-un loc sigur și acordă-le copiilor toată atenția ta. Vorbește direct cu fiecare copil în parte pentru a afla de ce anume se poartă așa și apoi, împreună, încercați să găsiți o soluție. Refuză să continui drumul până când nu se liniștesc.

3.Trucuri geniale: serioasă si calma, dar decisa

Țipatul tău la ei nu îi va ajuta să se potolească, ba dimpotrivă, îi va împinge către limită. Când tu țipi le dai copiilor permisiunea de a țipa și ei. Tocmai de aceea este de dorit să ai un ton calm, dar serios al vocii. Motiv pentru care trebuie să îți exersezi vocea serioasă, pentru a le aminti copiilor, atunci când este cazul, că nu mai este loc de discuții. O mină serioasă și o voce gravă, vor fi extrem de eficiente.

4. Trucuri geniale: ințelege-le sentimentele

Una dintre cele mai importante căi de a ajunge la copii este să îi ajuți să își înțeleagă emoțiile. Poți începe chiar de la o vârstă mică să lucrezi cu ei asupra trăirilor lor, fie că este vorba de nervozitate, fericire sau teamă. În cele mai multe dintre situații, copiii reacționează pe baza emoțiilor pe care le trăiesc. Când un alt copil, le fură jucăria, prima reacție a lor este cea de furie, pe care o pot manifesta prin lovire și țipete. În loc să le strigăm să nu mai lovească, este important ca noi, părinții, să rămânem calmi și să îi ajutăm să înțeleagă de ce au făcut acel lucru. Discutând astfel cu cei mici în legătură cu diferitele emoții trăite, pe viitor, îi ajută să învețe să gândească critic și să aibă reacții potrivite. La fel de important este să le validezi sentimentele, arătându-le că le înțelegi supărarea. Copiii au nevoie să se simtă ascultați și înțeleși și numai așa pot învăța cum să răspundă situațiilor în loc să reacționeze.

5. Regulile și respectarea lor

Un alt lucru important pe care trebuie să ți-l amintești este că cei mici au nevoie de reguli clare. Este obligatoriu ca fiecare părinte să se asigure că cei mici au înțeles foarte bine fiecare regulă în parte și  că știu care sunt consecințele nerespectării acestora. Tocmai de aceea, pentru a-i face pe cei mici să se comporte frumos, trebuie să aplici imediat și ferm „pedepsele” stabilite atunci când sunt încălcate  regulile. Poți realiza o listă cu regulile, listă ce poate fi afișată într-un loc în care poate fi văzută de toți membrii familiei.

 

My title page contents