Ce flori oferi… în funcție de ocazie și semnificații?

Ce flori oferi? ... în funcție de ocazie, nume și semnificații

Ce flori oferi cu diferite ocazii? A dărui flori reprezintă un cadou de modă veche sau un act inutil de galanterie? Absolut nu! Toate femeile visează, măcar o dată în viață, la un astfel de cadou!

Gestul de a dărui flori este o modalitate prin care se poate comunica iubirea în toate nuanțele ei, indiferent de modul de a fi oferite sau de tipul de flori alese. Totuși, dincolo de toate, a dărui flori are o semnificație de luat în seamă.

Care este sensul gestului de a dărui flori?

Acesta variază în funcție de situație: de la comunicarea dragostei până la a face simțită apropierea cuiva în timpul unui eveniment, plăcut sau neplăcut, alegerea plantelor și florilor nu este niciodată întâmplătoare. Și nu întâmplător, destinatarul privilegiat este o fată sau o doamnă. La urma urmei, darul vine de la pământ, un element care reprezintă fertilitatea. Bărbații obișnuiesc să aducă flori, poate pentru a aduce un omagiu laturii lor mai feminine. Probabil, această asociere este atât de pătrunsă în inconștientul colectiv încât devine un element unificator pe întreaga planetă. Cu alte cuvinte, ar putea fi unul dintre motivele pentru care aranjamentele florale fac (aproape) toate femeile din lume fericite.

Ce flori oferi în funcție de ocazie?

Să descoperim împreună care sunt cele mai bune alegeri atunci când oferi flori, în funcție de evenimentul vizat.

Ce flori oferi de ziua de naștere?

Pentru florile și plantele alese drept cadou de ziua de naștere, ai mai multe opțiuni. Undă verde, așadar, la plante, buchete și compoziții multicolore și de diverse specii. O idee excelentă este să te concentrezi pe speciile de sezon, combinând darul floral cu un alt cadou.

Ce flori să dăruiești la absolvire?

Obiceiul este de a alege specia florilor în funcție de culoarea asociată facultății universitare, sau de roșu, culoare în comun pentru astfel de momente. De exemplu, în Italia, la aboslovire, pe lângă clasica coroană de dafin, se obișnuiește să se ofere coroane de gerbere, lalele și trandafiri (dacă este vorba despre persoana iubită) în nuanța stacojiu (roșu aprins).

Alte câteva exemple: nuanțele de albastru și mov vor funcționa bine pentru secția de Drept, Inginerie și Științe Politice, în timp ce galbenul pentru Agricultură și Arhitectură. Verdele, împreună cu carminul, este perfect pentru Medicină și specializările conexe. Pentru Literatură și Filosofie, pe de altă parte, albul este perfect. Pentru Științele Comunicării poți îndrăzni cu vișiniu. Interesant, nu-i așa?

Ce flori oferi pentru cererea în căsătorie?

Pe lângă preferințele viitoarei mirese, trebuie luat în considerare și un clasic atemporal: trandafirul. Simbolul iubirii pasionale prin excelență este cel roșu, în timp ce soiul Thea hybrida (petale galbene cu nuanțe de portocaliu) indică gelozia și dorința de exclusivitate. De asemenea sunt potrivite și florile de portocal, perfecte și pentru aniversarea nunții. Dar, reține o curiozitate intercontinentală: în Japonia, crizantema este considerată o floare de nuntă. În Italia, însă, face parte din tradiția funerară și este una dintre florile care nu trebuie oferite cadou. De aceea, atunci când alegi flori pentru o persoană din altă țară, ține cont de proveniența acesteia și de obiceiul pe care îl găsești în zona respectivă.

Ce flori să dăruiești unui bărbat?

Da, nu este neobișnuit să oferi un omagiu floral unei persoane de sex masculin! Și în acest caz este esențial să ținem cont de preferințe și, eventual, de oportunitatea de a face acest cadou. În special, trebuie să evidențieze componenta feminină (prezentă la fiecare bărbat), fără a-i diminua virilitatea. Se dovedește a fi o alegere excelentă pentru a favoriza geometriile îndrăznețe și culorile strălucitoare, de preferință calde. În acest fel, simbolismul romantic legat de acest element al naturii este redimensionat.

Floarea soarelui, lalelele, trandafirii cu culori intense sunt întotdeauna o alegere salvatoare. De asemenea, ia aminte: atunci când oferi flori unui bărbat, cadoul să fie fără fundițe sau diverse volănașe (cel mult cu puțină panglică sau bandă bias în tonuri opace) și, bineînțeles, florile să fie într-un număr impar. Alternativ, o plantă de apartament, cum ar fi dracaena, este perfectă.

Ce flori să dăruiești unei fete (pentru a o cuceri)?

Fiind prima ocazie în care îi oferi flori, este necesar să te asiguri că persoana în cauză nu este alergică la polen. Odată confirmat acest lucru, poți opta pentru tonuri delicate sau decisive, în funcție de mesajul pe care vrei să i-l comunici. Așadar, poți oferi nu doar trandafiri roșii, ci și roz, galbeni, albi și cu dungi delicate pe petale. Totuși, poți alege să schimbi puțin genul optând pentru iris, orhidee, gențiană și primulă.

Ce flori oferi unei proaspete mame?

La fel ca și florile pe care alegi să le dăruiești de ziua de naștere, și în acest caz, alegerea trebuie să fie ghidată de gusturile persoanei căruia îi oferi florile. Prin urmare, încearcă să afli care sunt preferințele persoanei în cauză.

Flori de oferit drept mulțumire

Exprimarea recunoștinței este sinonimă cu bunătatea minții. În această situație, culorile florilor vor fi atenuate. Irisii, hortensiile, mușcatele, freziile, crinii sunt idei de cadouri minunate pentru a mulțumi cuiva, de la o invitație la cină până la o favoare primită. Sunt întotdeauna perfecte, chiar și în buchete mixte.

Flori sau plante de oferit cadou pentru o casă nouă

În acest caz, este mai bine să optezi pentru o plantă. Nu trebuie să fie în interior: dacă ești sigur că există un spațiu exterior, poți oferi și un arbust de grădină.

 

My title page contents