Alimente bogate în calciu. Iată 8 alimente bogate în calciu (cu excepția brânzeturilor)

Alimente bogate în calciu

Ce alimente bogate în calciu cunoști? Laptele și brânza nu sunt singurele surse de calciu pentru oase și pentru bunăstarea corpului. Știm că laptele și brânza conțin mult calciu. Cu toate acestea, produsele lactate nu sunt singura soluție pentru a avea oase și dinți mai puternici. În plus, studii recente au arătat că un consum abundent de derivați din lapte poate chiar să scadă calciul din organism, deoarece provoacă o acidificare excesivă.

 

Deci, ar trebui ca dieta să fie completată cu alte alimente care conțin cantități mari de calciu.

Iată 8 alimente bogate în calciu

1. Semințe de susan, chia și in

Acestea sunt printre alimentele vegetale cele mai bogate în calciu: 100 g de semințe de susan, de exemplu, conțin aproximativ 1000 mg de calciu. Este indicat ca semințele să fie consumate în mod natural, deoarece prăjirea dăunează nutrienților, susțin specialiștii.

2. Alimente bogate în calciu. Spanac

În 100 g de spanac sunt 56 mg de calciu. Pentru a ajuta la absorbția calciului din spanac, ar trebui să iei în paralel și vitamina C. Nutriționiștii recomandă un consum mare de suc de lămâie sau de portocale. Cel mai indicat este să consumi spanacul în stare crudă.

3. Portocale

Un pahar de suc proaspăt de portocale asigură o medie de 70 mg de calciu, care este ușor de asimilat datorită conținutului ridicat de vitamină C. Dacă, în schimb, preferi întregul fruct, cantitatea de minerale depinde de dimensiune. O portocală destul de mare conține aproximativ 74 mg calciu, în timp ce soiurile mai mici au aproximativ 27 mg.

4. Legume

Conținutul de calciu din leguminoase variază în funcție de tipul de legume. Fasolea albă are aproximativ 170 mg/100 g, iar lintea 50 mg de calciu. În plus, fasolea albă are multe alte substanțe nutritive prețioase: e bogată în fibre, proteine, fier și potasiu. Soia, de asemenea, conține o cantitate mare de calciu: aproximativ 98 mg/cană.

5. Varza

O jumătate de kilogram de varză conține puțin sub 50 mg de calciu. În plus, conține o cantitate mare de vitamina C, aproape de două ori mai mare decât portocalele, ceea ce favorizează absorbția mineralelor, precum și a vitaminelor A și K. Varza roșie este soiul de varză cel mai bogat în calciu: o porție furnizează organismului peste 100 mg de calciu.

6. Alimente bogate în calciu. Migdale

Cu 23 de migdale pe zi, cantitatea recomandată de nutriționiști într-o dietă variată și echilibrată, asigurăm organismului nostru aproximativ 45 mg de calciu. Migdalele ne oferă, de asemenea, proteine, vitamina E și potasiu, precum și grăsimi sănătoase, care sunt foarte utile pentru sănătatea osoasă.

7. Smochine

Smochinele sunt o adevărată mină de nutrienți. În plus față de calciu (aproximativ 35 mg/100 g), smochinele conțin doze mari de alte minerale și, în special, potasiu și magneziu, iar smochinele uscate conțin multe fibre.

8. Sardine

Mici, dar foarte valoroase din punct de vedere nutrițional: 100 g conțin peste 300 mg de minerale. De asemenea, sunt o sursă excelentă de vitamina B12, precum și de vitamina D, mai rar întâlnită în produsele alimentare, esențială pentru sănătatea oaselor, deoarece promovează asimilarea calciului.

 

 

My title page contents