Beneficiile portocalei. 11 utilizări și beneficii ale portocalei

Beneficiile portocalei sunt multe, iar pe unele dintre ele s-ar putea să nu le cunoști. Dar te ajutăm noi.

 

Cunoști proprietățile antioxidante ale portocalei?

Pe lângă că oferă multe beneficii organismului nostru, portocalele activează circulația și ne ajută să prevenim apariția ridurilor;

Portocalele sunt anxiolitice (anxiolitic = substanţă medicamentoasă recomandată în tratarea persoanelor care acuză și sunt diagnosticate cu anxietate) naturale pentru calmarea anxietății;

Un remediu natural în cazul unei menstruații abundente;

Indicate în cazul unui gât inflamat: ceaiurile din frunze de portocale sunt relaxante pentru gâtul inflamat.

Acțiuni ale consumului de portocale

Există multe beneficii ale portocalei pentru sănătate, pe lângă aroma sa gustoasă. Portocala este un fruct foarte versatil, pentru că poate fi consumat în diferite moduri. Din portocale se pot pregăti deserturi, sucuri, salate de fructe, se pot adăuga în salate de legume și în alte feluri de mâncare.

Proprietățile și avantajele portocalei

Este un antioxidant puternic: portocala conține vitamina C, flavonoide și beta-caroten, care împreună au proprietăți antioxidante și protejează organismul împotriva cancerului vascular, cardiac, degenerativ etc.

Este o mare sursă de vitamina C: această vitamină joacă un rol vital în organism, deoarece contribuie la formarea de colagen, întărește oasele, dinții, crește celulele roșii sânge, promovează absorbția fierului din alimente și protejează împotriva infecțiilor.

Stres și depresie: acidul citric, bogat în vitamine și oligoelemente, face ca portocala să fie un mare aliat în momente de stres și depresie.

Detoxifiere: portocala are proprietăți care ajută la eliminarea substanțelor care nu au fost metabolizate și care s-au acumulat în organism în diferitele organe. De asemenea, are proprietăți dezinfectante și microbicide care ajută la îmbunătățirea sănătății organismului.

Stimulează sistemul digestiv: portocala conține magneziu, un mineral care are de-a face cu buna funcționare a intestinului, a nervilor și a mușchilor. Ea acționează ca un analgezic în cazul unui stomac deranjat, dezinfectează și îndepărtează reziduurile pentru a facilita digestia.

Acesta promovează absorbția corectă a fierului: vitamina C crește foarte mult absorbția fierului în organism și este, prin urmare, de mare ajutor pentru persoanele care suferă de anemie și deficit de fier.

Luptă împotriva colesterolului: este o mare sursă de vitamina C, flavonoide și beta-caroten. De aceea, portocala este ideală pentru combaterea colesterolului rău (LDL).

Bună pentru sănătatea pielii: portocala are proprietăți benefice pentru piele. De fapt ajută la menținerea acesteia hidratată și sănătoasă. Este ideală pentru stimularea regenerării pielii și pentru repararea țesuturilor deteriorate.

 

11 utilizări și beneficii ale portocalei pe care probabil nu le știai

Datorită proprietăților sale, portocala este ideală pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate, pentru prevenirea anumitor boli și pentru curățarea casei.

1. Calmează nervii

Portocala este ideală pentru calmarea nervilor în momente de criză. În acest caz, este recomandabil să prepari o infuzie din frunze de portocale și o ceașcă de apă clocotită.

2. Beneficiile portocalei. Probleme ale sistemului urinar

În cazul problemelor legate de vezică și prostată, este util să se bea suc de portocale în timpul zilei pentru a stimula funcțiile tractului urinar, pentru a combate posibilele infecții și pentru a le reduce pe cele deja prezente.

3. Amigdalită

Pentru a combate această problemă este recomandabil să bei un pahar de suc de portocale cu 3 cristale de aloe vera, pe stomacul gol.

4. Obezitate

Datorită conținutului redus de carbohidrați și a proprietăților sale purificante, portocala ajută la combaterea problemelor legate de obezitate.

5. Scade febra

Sucul de portocale, datorită conținutului ridicat de vitamina C, elimină toxinele și reduce febra.

6. Previne apariția ridurilor

Portocala păstrează pielea hidratată, activează circulația și previne apariția ridurilor prematură. În plus față de consumul de suc de portocale pur, se recomandă să se facă comprese pe față cu pulpa portocalie timp de 15 minute.

7. Beneficiile portocalei. Gastronomie și bucătărie

Portocala este ingredientul de bază al multor deserturi și dulciuri. Poate fi consumată sub formă de suc sau poate fi adăugată la diferite feluri de mâncare. De exemplu chiar la carne, pentru a-i da o aromă deosebită etc.

8. Beneficiile portocalei. Un parfum ambiental

Portocala are o aromă minunată pe care o poți folosi pentru a parfuma casa. Poți folosi uleiurile de coajă de portocală care dau un miros foarte plăcut.

9. Portocala pentru curățarea casei

Te va surprinde să afli că portocala este excelentă pentru curățarea și dezinfectarea camerelor și, în general, a suprafețelor de locuit. Pune într-o sticlă coajă de portocală, puțină apă și puțin oțet. Dacă folosești o sticlă cu pulverizator, va fi mult mai confortabil să folosești soluția pentru curățarea aparatelor, a ferestrelor, a oglinzilor și a suprafețelor de acest tip.

10. Elimină mirosul neplăcut al pantofilor

Aroma plăcută a portocalei este ideală pentru eliminarea mirosului pantofilor și picioarelor. În acest caz, pune mai multe bucăți de coajă de portocale în interiorul încălțămintei și vei observa imediat o îmbunătățire.

11. Beneficiile portocalei. Oferă strălucire părului

Dacă părul este uscat și tern, pune coajă de portocală să se îmbibe în oțet de mere, apoi aplic-o pe părul umed. Usucă părul ca de obicei.

My title page contents