Fructe de iarnă pentru înțărcare. Ce fructe îi oferi bebelușului iarna?

Fructe de iarnă pentru înțărcare. Ce fructe îi oferi bebelușului iarna?

Ce fructe de iarnă pentru înțărcare să-i oferi bebelușului tău? Înțărcarea este o perioadă foarte specială și delicată. Atât pentru mamă, care încet cu răbdare și dragoste trebuie să reușească în sarcina de a-și obișnui copilul cu un nou mos de hrănire, cât mai ales pentru bebeluș. Acesta experimentează un nou mod de hrănire, foarte diferit de alăptat (fie natural sau artificial), cu care a fost obișnuit de când s-a născut.

Hrana pregătită pentru perioada de înțărcare trebuie să fie deosebit de sănătoasă și gustoasă. Aceasta deoarece, copiii mici care urmează să fie înțărcați, sunt foarte sensibili la prezența oricăror substanțe chimice în alimente. În ceea ce privește fructele și legumele, acest lucru exclude posibilitatea hrănirii cu alimente din afara sezonului. De fapt, fructele și legumele extrasezoniere sunt mai bogate în aditivi, îngrășăminte și diverse substanțe chimice decât cele de sezon, crescute natural și cu mai mulți nutrienți. Recomandat ar fi să folosești, pe cât posibil, doar fructe și legume organice.

Iată ce să alegi ca fructe de iarnă pentru înțărcare:

Mere și pere

Mărul, fructul de iarnă prin excelență, nu poate lipsi din meniul de înțărcare al bebelușului, alături de pară, un alt fruct tipic de iarnă. Aceste două fructe sunt, de fapt, primele tipuri de fructe indicate pentru a începe diversificarea.

Soiul de măr Renette este perfect pentru gătit, în timp ce soiurile Fuji și Golden pot fi acceptate de către copil și sub formă crudă, după ce au fost bine rase. Cât despre pere, cel mai bun soi de oferit copilului este Williams. Aceasta deoarece perele din acest soi sunt cele mai dulci și, fără îndoială, bebelușul le va accepta (rase).

Portocale, mandarine și clementine

Portocalele, mandarinele și clementinele sunt perfecte pentru înțărcarea bebelusului. Totuși, având în vedere că au un gust puternic și acid care poate să nu-i placă copilului sau care îi poate crea unele probleme, pentru început, ideal ar fi să-i oferi doar câteva lingurițe de suc de portocale. Cât despre fructul dat în formă solidă, e mai bine să amâni până când copilul va mai crește. Există riscul de înec și, de asemenea, trebuie acordată o mare atenție sâmburilor. De asemenea, mai poți adăuga puțin suc de portocale la un alt fruct ras (mai ales la pere sau mere).

Rodie

Rodia este un fruct foarte hrănitor. Recomandat este să i se dea copilului sub formă de suc. Rodia, ca și portocala, poate fi stoarsă. Sucul este foaret bogat în vitamine și hrănitor.

Kiwi

Pe lângă fructele disponibile în sezonul de iarnă, întâlnim și kiwi, un fruct care poate fi oferit în siguranță copilului  Având un gust ușor înțepător, poate fi amestecat cu câteva lingurițe de iaurt, pentru a-l face mai plăcut și mai dulce la gust.

Banană

Banana este un fruct perfect de oferit copilului de orice vârstă. Pentru etapa de înțărcare trebuie să fie doar bine pasată și poate amestecată cu puțin lapte.

My title page contents