Tort de smochine proaspete – cu parfum delicat

Tort de smochine proaspete - cu parfum delicat

Tort de smochine proaspete – cu parfum delicat. Tortul de smochine proaspete este un tort delicios de vară târzie și început de toamnă, un desert moale datorită bucăților moi de smochine din interior.

Un tort cu un parfum delicat, foarte simplu de făcut, pe care iubitorii de smochine îl vor aprecia foarte mult. De asemenea, este excelent și în varianta cu fructe uscate, cum ar fi nuci, alune și migdale. Untul poate fi înlocuit cu ulei de semințe urmând instrucțiunile din ingrediente, iar laptele poate fi înlocuit cu lapte de soia sau orez.

Tort de smochine proaspete

Porți: 12 persoane

Preparare: 15 minute

Coacere: 40 minute

Ai nevoie pentru tort de smochine proaspete de:

250 g smochine proaspete

300 g făină 00

100 g zahăr

120 g unt (sau 60 ml ulei din semințe)

150 ml lapte

3 ouă medii

1 plic praf de copt

2 lingurițe extract de vanilie sau un plic de vanilină

Pregătești un tort cu smochine proaspete așa:

Începi pregătirea tortului prin curățarea smochinelor. Speli bine smochinele sub apă curentă și le usuci cu o cârpă uscată. Smochinele pot fi consumate atât cu coaja, cât și fără, în funcție de gust. Tai o parte din smochine în bucăți mici, pe care le vei adăuga la aluat și o parte în felii pentru a le așeza drept decor pe suprafața tortului.

După curățarea smochinelor, pornești cuptorul la 180 °, modul static. Continui cu pregătirea tortului prin baterea ouălor cu zahăr, adaugi laptele și untul topit anterior într-un bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Ca alternativă la unt poți folosi ulei de semințe.

Adaugi făina cernută, praful de copt și extractul de vanilie la aromă.

Adaugi smochinele tocate în aluat.

Ungi și tapetezi cu făină o tavă de copt (diametru 24 cm) și torni amestecul.

Acoperi întreaga suprafață cu felii de smochine. În această fază poți adăuga suplimentar fulgi de migdale, nuci sau alune tocate grosier.

Coci tortul într-un cuptor preîncălzit la 180 °, modul static, timp de aproximativ 40 de minute, în funcție de cuptor. Pentru a verifica dacă tortul de smochine este copt, faci testul scobitorii.

Când e copt, scoți tortul din formă și îl lași să se răcească complet pentru a-l savura cu plăcere.

Păstrezi tortul cu smochine proaspete într-un suport pentru tort sau într-un recipient etanș, timp de 3-4 zile.

Poftă bună!

My title page contents