Rețete cu brânză Feta, combinată cu legume și fructe

Rețete cu brânză Feta, combinată cu legume și fructe

Rețete cu brânză Feta, unul dintre cele mai apreciate sortimente de brânză. Feta este o brânză fabricată în Grecia din lapte de oaie sau dintr-un amestec de lapte de oaie și capră. Este o brânză produsă în mod obișnuit în blocuri și are o textură ușor granuloasă. Uniunea Europeana a stabilit că denumirea de „feta” poate fi aplicată doar acelor sortimente care conțin 70% lapte de oaie și nu mai mult de 30% lapte de capră.

 

Rețete cu brânză Feta, combinată cu legume și fructe

 

Salată cu legume și Feta

Porții: 4

Ai nevoie de:

300 g sparanghel

150 g sfeclă roșie

300 g conopidă

200 g spanac fiert

80 g migdale prăjite

1 ardei iute

ulei

1 legătură de praz

150 g brânză Feta

Pregătești așa:

Călești în ulei încins sparanghelul curățat și spălat, sfecla tăiată cubulețe sau rondele și conopida. Lași pe foc timp de 3-4 minute. Apoi amesteci conținutul cu spanacul fiert, migdalele prăjite, ardeiul iute și prazul tăiat rondele. Adaugi și brânza Feta tăiată cubulețe. Condimentezi și servești salata ca atare sau ca garnitură la o friptură.

 

Banane cu Feta

Porții: 4

Ai nevoie de:

2 banane bine coapte

1 crenguță de mentă

100 g măsline negre

150 g brânză Feta

 

Pregătești așa:

Cureți bananele de coajă și le tai cubulețe. Rupi frunzulițele de mentă de pe tijă și le amesteci cu măslinele negre. Apoi adaugi amestecul peste banane.Tai brânza Feta cubulețe și o amesteci cu verdeața și cu bananele. Este o salată foarte răcoritoare, pe care o poți servi cu cartofi prăjiți și friptură de pui sau pur și simplu ca aperitiv.

My title page contents