Mască de păr cu ou și miere făcută în casă

Ce zici de o mască de păr cu ou și miere făcută în casă chiar de tine? Pentru a avea un păr strălucitor, moale și care se așază bine, nimic nu e mai bun decât o mască pentru păr pregătită din ingrediente naturale. 

 

Iată 3 măști de păr pregătite în casă:

1. Mască de păr cu miere și ou de casă

Miere și ou, două ingrediente care fac magie pentru păr. Mierea oferă părului o hidratare ridicată, strălucire, dar și structură pentru părul fragil. Oul, la rândul său, oferă multe avantaje: gălbenușul conține proteine, grăsimi și hidratează natural: albușul oferă enzime și elimină excesul de ulei (ceea ce îl face un aliat excelent pentru părul gras) .

Ingrediente:

2 ouă (dacă ai părul foarte scurt este suficient unul)

3 linguri de ulei de măsline

3 linguri de miere

Bați ouăle și adaugi uleiul de măsline. Amesteci cu grijă, apoi încorporezi mierea și continui să bați până când obții o cremă cât mai omogenă.

Masca trebuie aplicată pe părul uscat, pornind de la rădăcini și răspândind amestecul pe toată lungimea părului. Este important să masezi cu atenție scalpul, aplicând mișcări circulare acolo unde sunt foliculii, singura parte vie a părului. După aproximativ 30 de minute poți clăti cu apă rece sau călduță (niciodată fierbinte). La final speli părul cu un șampon normal.

2. Mască de păr cu ou și miere, dar și oțet

Oul este un ingredient care nu pare să lipsească în rețetele de frumusețe. Gălbenușul de ou, în special, a fost folosit în cele mai vechi timpuri pentru a ajuta părul. Oferă părului un efect iluminator, pe lângă faptul că îl face mai moale, mai puternic și mai sănătos.

Ingrediente:

1 gălbenuș de ou

1 lingură de oțet de mere

1/2 lingură de miere

1 lingură de apă fierbinte

Amesteci cu atenție ingredientele, până obții un amestec moale pe care să îl aplici pe părul umed după șamponare, ca și cum ar fi un balsam. Lași să acționeze timp de 20 de minute. Vei obține un păr strălucitor.

3. Mască cu ou, lămâie și miere

Ingrediente:

1 albuș de ou;

sucul de o jumătate de lămâie;

1/2 lingură de miere.

Bați albușul, adaugi zeama de lămâie și mierea și bați din nou. Cu masca astfel obținută masezi scalpul și pe lungimi. Lași să acționeze timp de 20 de minute și apoi clătești cu șamponul normal, ca de obicei. Este o modalitate excelentă de a ajuta părul gras.

My title page contents