5 motive pentru care bunica maternă este mai importantă decât bunica paternă

Bunicii materne, potrivit unor studii, i se acordă mai mult respect decât celei din partea tatălui. Acest rol predominant al mamei propriei mame, se datorează mai multor factori. Există, de fapt, mai multe motive pentru care bunica maternă joacă un rol mai important în viața nepoților. Să vedem cinci dintre ele.

 

1. Este din obișnuință mai privilegiată

Bunica maternă are un rol mai important în viața nepoților ei, decât bunica paternă. Mamele, în general, tind să prefere ca ajutor pe mamele lor. De multe ori, acestea le propun mamelor lor să le însoțească să facă ecografii, să îmbăieze împreună sau să stea cu copilul. Inevitabil, copiii petrec mai mult timp cu mamele și bunicile materne, iar mamele, la rândul lor, petrec mai mult timp cu mamele lor. Prin urmare, copiii vor fi mai mult timp în contact cu bunicile materne și vor lega cu acestea o relație mai strânsă.

2. Bunicile materne sunt disponibile mai mult

Potrivit unor studii, bunicile materne sunt cele mai disponibile pentru îngrijirea nepoților. Adesea, văzându-și fiicele aflate în momente grele, bunicile materne își arată disponibilitatea pentru îngrijirea copiilor și, totodată, sprijină mama copiilor în sarcinile zilnice.

3. Încă din momentele de maternitate, bunicile își văd nepoții ca pe propriii copii

A deveni o bunică este o bucurie imensă. Dacă cea însărcinată este propria ta fiică și nu o soție „necunoscută” a fiului tău, bucuria este și mai mare. Nepoții sunt toți deosebiți, dar în mod inevitabil, dacă aceștia sunt ai propriei tale fiice, pentru bunici fericirea este și mai mare. Din acel moment, bunicile materne sunt înnebunite după nepoții lor și invers, pe când pentru cele paterne mai trebuie să treacă timp, să se lege o relație mai apropiată.

4. Bunicile materne au o importanță genetică

Potrivit unui studiu, bunica maternă are, de asemenea, o importanță genetică. Potrivit acestui studiu, bunica maternă este, de asemenea, mai importantă, deoarece într-un anumit sens a adus în organism ovocitele din care provin diferitele ovule, dintre care, mai apoi, una a devenit nepotul sau nepoate ei. De fapt, încă de când bunica era însărcinată cu fiica ei, în făt erau deja formate ovocitele.

5. Mamele au adesea încredere mai multă în bunicile materne

Mamele știu cum se comportă mamele lor, deoarece au fost crescute de ele. Prin urmare, este natural ca fiecare femeie să aibă încredere mai mult în mama ei decât în soacra ei. Din acest motiv, este mai des întâlnit ca mamele să-și lase copiii cu bunicile materne. Astfel, copiii vor avea inevitabil o relație mai strânsă cu bunicii materni.

 

My title page contents