Măști de păr cu drojdie. Cum acționează drojdia asupra părului?

Să descoperim împreună câteva măști de păr cu drojdie. Îngrijirea părului este foarte importantă. Toată lumea își dorește un păr strălucitor și puternic. Dar, uneori este greu să obținem acest aspect atât de dorit.

Iată câteva rețete de măști pentru păr cu drojdie. Nu va mai trebui să-ți faci griji pentru cum arată părul, pentru că va arăta uimitor.

 

Măști de păr cu drojdie. Beneficiile drojdiei pentru păr

Drojdia este unul dintre cele mai benefice ingrediente din domeniul cosmeticelor. Este folosită ca ingredient atât pentru ​​îngrijirea pielii, cât și pentru îngrijirea părului. Conținutul ridicat de vitamine, în special de vitamina B, face ca drojdia să fie un ingredient foarte nutritiv.

De asemenea, conținutul de acid folic și aminoacizi din drojdie va face ca părul să strălucească mai mult. Acest conținut poate ajuta, de asemenea, în lupta împotriva căderii părului, una dintre cele mai supărătoare probleme atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Conținutul de biotină din drojdie îți va hidrata părul. Unul dintre motivele formării vârfurilor despicate este pierderea umezelii din păr. Proprietatea puternică de hidratare a măștii de păr cu drojdie va ajuta în lupta împotriva aspectului deteriorat al părului.

Drojdia și alte ingrediente au, de asemenea, proprietăți anti-mătreață. Ca și căderea părului, mătreața este o problema a scalpului, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Măști de păr cu drojdie. Cum se face masca de păr cu drojdie

Există diferite rețete pentru a face o mască de păr cu drojdie. Iată patru rețete de mască cu drojdie. Fiecare dintre aceste patru rețete are beneficii diferite.

De exemplu, rețeta cu kefir îți va face părul mai moale. Când adaugi miere și ou în mască, părul va fi mai strălucitor și mai moale. Muștarul este ideal pentru a păstra culoarea părului.

 

1. Masca de păr cu chefir și drojdie

Ingrediente:

2 linguri de drojdie de bere

1 lingură de iaurt gras

Pregătești așa: Amesteci drojdia și iaurtul într-un bol. Apoi, aplici acest amestec pe păr. Dacă ai părul lung, poți crește cantitatea de drojdie și iaurt.

Dar ai grijă să păstrezi raportul dintre aceste două ingrediente. Dacă folosești 4 linguri de drojdie de bere, atunci trebuie să adaugi 2 linguri de iaurt pentru această mască. Trebuie să lași să acționeze 10-15 minute. Apoi, speli părul cu apă caldă.

2. Mască de păr cu drojdie și miere

Ingrediente:

2 linguri de drojdie de bere

1 lingură de miere

1 ou

Pregătești așa: Combini drojdia cu mierea și oul. Amesteci toate aceste ingrediente pentru a obține o mască lichidă. Aplici această mască pe păr. Aștepți 15-20 de minute. Speli părul cu apă rece. Poți folosi și șampon, deoarece această mască are ou. Evită apa caldă sau fierbinte, deoarece acest amestec are ou și se va coagula.

3. Mască de păr cu gălbenuș și drojdie

Ingrediente:

1 lingură de apă

2 linguri de drojdie de bere

1 gălbenuș de ou

1 lingură de ulei de brusture cald

Pregătești așa: Combini drojdia și apa pentru a dilua drojdia. După aceasta, adaugi în acest amestec gălbenușul de ou și uleiul de brusture cald. Combini toate aceste ingrediente. Aplici masca pe păr și aștepți 15-20 de minute. Speli părul cu apă rece. Poți folosi și șampon, deoarece această mască are ou. Evită apa caldă sau fierbinte, deoarece acest amestec are ou.

4. Mască de păr cu muștar și drojdie

Ingrediente: 

2 linguri de drojdie de bere

1 lingură de apă

1 lingură de miere

1 lingură de ceai de muștar

Pregătești așa: Adaugi apă în drojdie și amesteci bine pentru a dizolva drojdia. Apoi adaugi în acest amestec miere și muștar. Combini toate ingredientele. Aplici masca pe păr și aștepți 15-20 de minute. Clătește părul cu apă caldă.

Măști de păr cu drojdie. Sfaturi pentru masca cu drojdie

După aplicarea oricăreia dintre aceste măști, trebuie să-ți speli părul. Dacă folosești ou în rețeta de mască, trebuie să eviți apa caldă și fierbinte. În caz contrar, oul se poate coagula și s-ar lipi de părul tău. De asemenea, folosește întotdeauna un produs hidratant pentru păr, după ce ai aplicat această mască. Spală părul cu șamponul obișnuit și aplică balsam pe păr.

Reține: anumite tipuri de piele pot fi alergice la drojdie. De aceea, înainte de a aplica masca pe păr, fă un test pe o zonă mică a scalpului. Dacă nu apare roșeață sau senzația de mâncărime, înseamnă că ești bine și poți aplica masca pe păr.

My title page contents