10 lucruri de făcut în septembrie pentru un start de toamnă

Descoperă 10 lucruri de făcut în septembrie! Oricât ne-am dori să țină mai mult, vara s-a terminat. Iar pentru cei mai mulți dintre noi, vacanțele se termină odată cu vara. Dar, ce-ai zice să menții active toate beneficiile vacanțelor? Să încerci să te organizezi pentru a face față toamnei și noilor provocări care vin în acest sezon.

Toamna marchează momentul în care natura se schimbă, moment important pentru transformare. Cu bateriile reîncărcate în timpul verii, este momentul să planificăm obiective, să ne gândim la noi proiecte. Să dăm startul unui nou început, la fel ca la școală.

Toamna poate fi un anotimp foarte prețios pentru bunăstarea noastră. Acesta este momentul ideal pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber și a beneficia în continuare cât mai mult de contactul cu natura, înainte de sezonul rece.

Toamna, un început minunat! Iată 10 lucruri de făcut în septembrie:

1. Urmează un program de detox

După o vară cu mese pe alese, cu capricii culinare îndeplinite, profită de schimbarea lunii și alege timp de o zi mese ușoare cu efect de detoxifiere, pe bază de sucuri de legume, bulion de legume, piureuri. Nu uita să bei un pahar de apă caldă pe stomacul gol dimineața și să faci multă mișcare!

2. Schimbă-ți aspectul

Sfârșitul verii este momentul potrivit pentru a-ți tunde părul, adesea deteriorat de soare, sare și clorul din piscine. Alege un look care să te facă să te simți fermecătoare și sigură pe tine. În plus, adaugă o mână de semințe de in la felurile de mâncare: în salată, la micul dejun sau la gustare (într-un pahar de iaurt). Sunt minunate pentru un păr mai luminos și mai puternic.

3. Caută-ți prietenii

Petrece o după-amiază recuperând contactele celor pe care dorești cu adevărat să îi auzi: cu un e-mail, un mesaj sau un scurt apel, doar pentru a stabili o întâlnire. Nu trebuie să fiți în vacanță pentru a face lucruri frumoase împreună. Poți alege să te întâlnești cu prietenii tăi într-o sâmbătă după-amiază, la o plimbare în parc sau la o cină.

4. Obiceiuri sănătoase și durabile

Obișnuiește-te să porți mereu o sticlă în geantă. Dimineața o poți umple cu un ceai aromat de plante, de exemplu cu păpădie, pentru a o savura în timpul zilei și pentru a te rehidrata și purifica. Odată ce băutura de dimineață este terminată, adaugă apă. Vei economisi la achiziționarea de sticle cu apă pe timpul zilei, precum și la consumul de plastic.

5. Reînnoiește-ți casa

Rezervă-ți câteva zile pentru a face o curățenie mare acasă. Spală perdelele și ferestrele, covoarele. Curăță bine dulapurile. Șterge praful și profită de sezonul în schimbare, pentru a elimina decorațiunile care nu se mai potrivesc. Vei porni la drum în noul sezon mai ușor și mai plină de viață. Poți face câteva mutări de mobilier, și poți da câteva culori noi casei, pictând un perete sau o cameră. Pentru a începe toamna într-o formă bună, ai nevoie de rezerve noi de energie.

6. Învață să meditezi

În timp ce mergi la serviciu sau în orice moment al zilei, iată un mic exercițiu pentru a găsi seninătate atunci când totul se învârte în jurul tău. Respiră adânc, cu ochii închiși, și vizualizează apoi o circumferință a culorilor preferatei: o bulă de săpun care protejează și te înconjoară.

Fiecare sursă de stres, situații negative, persoane incomode și atacuri asupra bunăstării tale se află în exterior și rămân în exterior. Ești în interiorul balonului de săpun, înconjurat de vibrații energetice și puternice de culoare. Imaginează-ți galbenul luminii, un răsărit roșiatic, verdele unei pajiști sau apusul soarelui. Imaginează-ți-vă că te atrage tot ce ai nevoie, ca un magnet puternic, și inspiră profund vibrațiile acestor culori.

7. Mergi printre copaci – unul dintre cele 10 lucruri de făcut în septembrie

Mersul în natură, în special printre copaci, ne face foarte mult bine. Este un remediu foarte puternic pentru anxietate, stres și depresie. În plus, petrecerea timpului într-un mediu cu mulți copaci, cum ar fi o pădure, s-a dovedit a fi bună pentru sistemul imunitar, scade tensiunea arterială și ne ajută să dormim bine. Pe de altă parte, se știe de mult timp faptul că arborii au un efect pozitiv asupra stării noastre de spirit.

8. Profită de soare

În zilele frumoase de toamnă încă te poți bucura de soare, fără să suferi de frig. Căldura plăcută a unei amiezi de toamnă te invită să te oprești și să savurezi ultimele raze, respirând aerul plăcut și proaspăt. O mare oportunitate pentru sănătatea noastră, deoarece soarele are multe efecte pozitive asupra sănătății noastre și asupra stării noastre de spirit. Acesta stimulează producția de vitamina D, endorfine, precum și melatonină și serotonină, ambii hormoni esențiali pentru ritmurile noastre circadiene. În plus, ne ajută să dormim bine. Soarele este un aliat infailibil al stării de bine.

9. Citește o carte bună

Citirea unei cărți bune, mai ales în aer liber este extrem de benefică pentru starea noastră de spirit. Dar lectura nu ne ajută doar să ameliorăm stresul, făcându-ne să uităm pentru o vreme de multele sarcini ale rutinei zilnice. Tot mai multe cercetări arată că lectura are efecte benefice foarte concrete asupra sănătății noastre. De exemplu, aceasta contribuie la ameliorarea tensiunii musculare și combaterea depresiei. Lectura ne menține capacitățile cognitive și memoria antrenate și este un aliat eficient pentru a merge la culcare seara. Și pentru a ne asigura că dormim foarte bine și odihnitor.

10. Stai aproape de apă

Fie că este un râu, un lac sau o mare, apa este bună pentru noi. Mai multe studii au arătat beneficiile pe care oamenii le obțin atunci când sunt aproape de apă. Acest element are un efect regenerant, ne ajută să respirăm mai bine pentru că ne face să ne relaxăm, să ne simțim ca acasă și ne ajută să avem o bună dispoziție. Mai mult, aerul bogat în ioni negativi pe care îl respirăm lângă mare, lângă un pârâu sau o cascadă, este excepțional pentru promovarea concentrării și trezirea minții. De aceea, profită de orice ocazie pentru a fi aproape de apă toamna!

My title page contents