Măști de păr hidratante. Măști pentru păr uscat și frizzy

Vara avem nevoie mai mult decât oricând de măști de păr hidratante. În fiecare zi, părul nostru suferă un stres considerabil din cauza vopsirii, a plăcilor pentru întins, a uscătoarelor de păr, a poluării, a razelor UV etc. Toate acestea nu fac altceva decât să transforme părul într-unul tern, fragil și uscat.

 

Cum să obții un păr sănătos și radiant? Măștile de păr permit revitalizarea și restaurarea tuturor tipurile de păr (gras, uscat, fin, fragil și deteriorat), folosind doar ingrediente naturale și ușor accesibile. Pregătirea lor acasă reprezintă o alternativă valabilă și economică față de produsele chimice și sintetice de pe piață. Aceste măști de păr te pot ajuta să-ți hrănești și să-ți hidratezi părul în mod eficient și mai presus de toate, într-un mod delicat.

 

Iată 3 rețete simple și rapide de măști de păr hidratante:

Pentru ca masca să fie eficientă, condiția principală este să ții cont de tipul de păr pe care va fi aplicat. Deoarece nu toate ingredientele, deși naturale, sunt potrivite pentru toate tipurile de păr. De exemplu, măștile pe bază de uleiuri vegetale nu sunt potrivite pentru părul gras, dar sunt foarte eficiente pe părul uscat.

1. Mască de ulei de măsline și miere

Uleiul de măsline și mierea au proprietăți emoliente, hidratante și regenerante. Aceasta este o mască foarte potrivită pentru părul uscat.

Într-un castron mic, amesteci 2 linguri de miere și 3 ulei de măsline pentru a obține un amestec omogen. Aplici pe păr (rădăcini, lungime și vârfuri) și masezi ușor întregul scalp. Acoperi părul cu o cască pentru duș sau îl înfășori cu folie de plastic și lași masca să acționeze timp de 15-20 minute. După acest timp, clătești foarte bine și continui spălarea cu un șampon special pentru părul uscat.

2. Mască intensivă cu ulei de cocos și avocado

Uleiurile vegetale au toate proprietăți hidratante și emoliente, în special uleiul de nucă de cocos. Iaurtul și avocado sunt extrem de hrănitoare.

Zdrobești pulpa unui avocado copt într-un castron. Adaugi 1 borcan de iaurt simplu, 2 linguri de miere, 3 linguri de ulei de migdale dulci și 3 linguri de ulei de nucă de cocos. Amesteci până când compoziția este fină și fără cocoloașe. Întinzi masca pe tot părul și masezi. Folosești întotdeauna o cască de duș sau o folie de plastic, pentru a evita murdărirea și pentru a spori eficiența măștii. Las-o să acționeze timp de 20-30 minute și apoi speli părul cu un produs special pentru părul foarte uscat.

3. Mască pentru părul gras cu bicarbonat, lămâie și aloe vera

Bicarbonatul de sodiu este un bun regulator de sebum. Poate elimina, de asemenea, sentimentul de mâncărime și disconfort. Este foarte eficient în cazul mătreții și al dermatitelor. În plus, datorită lămâii, masca are proprietăți de dezinfectare și de degresare. Iar aloe vera are proprietăți de vindecare, antiseptice, decongestionante și antiinflamatoare.

Într-un castron mic, storci 1 lămâie și adaugi 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 lingură de gel de aloe vera. Adaugi apă fierbinte până când ajunge la consistența unei paste. Amesteci și aplici masca pe păr, folosind întotdeauna o cască pentru duș sau o folie de transparentă.

Nu ezita să alegi și să folosești măști de păr hidratante și adaptate nevoilor părului tău.

My title page contents