Semne că se apropie nașterea. La ce să fii atentă?

Ce semne că se apropie nașterea recunoști? Dacă te afli în ultima lună de sarcină, poate ești foarte atentă să recunoști semnele care arată că se apropie nașterea.

 

Iată 8 semne care arată că se apropie nașterea:

 

1. Nevoia de a urina mai des

Având în vedere faptul că în ultimele săptămâni de sarcină, copilul este poziționat de-a lungul canalului de naștere, acest lucru ar putea implica nu numai o senzație de mai mare de greutate în abdomenul inferior, ci și nevoia de a urina mai des. Deoarece fătul presează vezica urinară și pelvisul. Reține, totuși, că unii copii ajung în poziție în a șaptea/opta lună. Deci, acesta este un simptom care s-ar putea manifesta chiar cu câteva săptămâni înainte de naștere.

2. Semne că se apropie nașterea. Respirație mai greoaie

Cu cât micuțul tău se duce în jos spre pelvis, presiunea uterului deasupra diafragmei va tinde să fie mai puțin intensă. Este probabil ca respirația să fie mai dificilă în ultimul timp. Dacă ai luat prea mult în greutate în primele etape ale sarcinii, kilogramele în plus ți-ar putea afecta și ele respirația. Dacă, pe de altă parte, respirația din ultimele săptămâni de sarcină se înrăutățește, este recomandabil să informezi medicul. Deoarece poate fi un simptom al tensiunii arteriale crescute sau al unor probleme cardiovasculare.

3. Diaree sau nevoia crescută de a merge la baie

Dacă în timpul sarcinii ai suferit de constipație din cauza hormonilor și a motilității intestinale scăzute, este foarte probabil să fie nevoie să mergi la toaletă mai des aproape de naștere. Sau vei avea episoade reale de diaree.

4. Semne că se apropie nașterea. Dureri de spate

Durerea lombară sau lombosciatica în ultima perioadă a sarcinii este, fără îndoială, legată de greutate. Dar și de coborârea lentă a copilului spre canalul de naștere. Evident, dacă ai suferit de sciatică și/sau de dureri de spate de-a lungul sarcinii, vei avea puțin sau deloc dependență de acest simptom.

5. Pierderea mucusului

Cu câteva zile sau ore înainte de naștere, poți elimina mucus gelatinos: acesta este „dopul gelatinos”, care corespunde materialului de acoperire al ultimei secțiuni a uterului. Nu fi speriată dacă se întâmplă acest lucru și dacă, pe lângă mucus, observi urme de sânge! Când se întâmplă acest lucru, totuși, este cazul să începi să te pregătești pentru spital, deoarece este un semn că bebelușul este pe cale să sosească!

6. Semne că se apropie nașterea. Contracții

Cel mai izbitor simptom al nașterii iminente este reprezentat de contracții. Nu le confunda însă, cu cele numite Braxton Hicks, care apar și în ultimul trimestru, dar care pot fi în același timp mișcările copilului și ale mamei. Contracțiile nașterii se manifestă la intervale regulate și au o durată tot mai intensă. Aceasta înseamnă că, inițial, ele vor fi destul de ușoare și sporadice, însă, în timp, ele vor deveni mai puternice și mai apropiate ca timp. În unele cazuri, acestea implică doar partea inferioară a abdomenului, apoi se extind spre partea superioară și la spate. Du-te imediat la spital, atunci când contracțiile sunt la fiecare 5 minute. Astfel încât moașa sau medicul să poată detecta dilatarea și monitoriza starea de sănătate a copilului.

7. Ruperea sacului amniotic

Sub presiunea contracțiilor, sacul amniotic, adică membrana care conține copilul împreună cu lichidul amniotic, se poate sparge brusc, pierzând lichidul pe care îl conține. Multe femei, de exemplu, nu observă că și-au rupt membranele. Ele cred că sunt scurgeri de urină, care sunt, de asemenea, frecvente în ultima perioadă a sarcinii. Dacă observi că pierzi mult lichid, încearcă să porți în chilot un mic prosop. Dacă acesta este înmuiat rapid cu un lichid limpede și fără miros ar putea fi lichid amniotic. În cazul ruperii membranelor, este posibil ca nașterea să înceapă în câteva ore. Așa că este preferabil să mergi imediat la spital.

8. Scurtarea colului uterin

Este posibil să se înțeleagă dacă nașterea este pe cale să înceapă și printr-un studiu ecografic care măsoară scurtarea colului uterin. Poate fi detectată de ginecolog în ultimele săptămâni de sarcină, prin controlul manual sau cu ultrasunete transvaginal. Lungimea cervicală de 30 mm sau mai mult indică faptul că nașterea este încă departe. Dacă, în schimb, colul uterin are o dimensiune egală sau mai mică de 10 mm, este foarte probabil ca nașterea bebelușului să fie foarte apropiată.

 

My title page contents