Chifteluțe cu brânză feta, pe pat de legume la grătar

Chifteluțe cu brânză feta, pe pat de legume la grătar

Chifteluțe cu brânză feta, pe pat de legume la grătar, o alegere pentru zilele libere. Un fel principal care poate fi luat și la pachet pentru picnic. Potrivit și pentru copii.

Chifteluțe cu brânză feta, pe pat de legume la grătar

Porții: 4

Preparare: 30 minute

Fierbere: 25 minute

 

Ai nevoie pentru chifteluțe cu brânză feta, pe pat de legume la grătar de:

3 roșii

1 ardei gras galben

1 ardei gras roșu

1 fir de țelină verde

1 dovlecel

3 fire de salvie

1 felie pâine toast

100 g brânză feta

1 ou

450 g carne tocată

1 linguriță muștar

Sare

Piper

6 linguri ulei

4 linguri oțet balsamic

Pregătești chifteluțele cu brânză feta, pe pat de legume la grătar așa:

Speli, decojești și cureți roșiile de semințe. Speli și cureți ardeii grași, apoi îi tai cubulețe. Dovleceii (cu tot cu coajă dacă sunt mici și proaspeți) îi tai felii. La fel procedezi și cu țelina.

Înmoi felia de pâine în puțină apă. Brânza tofu o tai cuburi. Apoi frămânți carnea tocată cu oul, pâinea stoarsă, muștarul și adaugi sare și piper după gust. Formezi chifteluțe din această compoziție și în mijlocul fiecăreia așezi câte o bucățică de brânză tofu. Prăjești chifteluțele pe toate părțile în 2 linguri de ulei.

Lași să se coacă bine pe grătar ardeiul, dovlecelul și țelina. Le transferi într-o tigaie, adaugi roșiile și frunzele de salvie și le călești puțin în restul de ulei. Stingi cu oțet balsamic, sărezi, piperezi și lași să se pătrundă câteva minute, să se uniformizeze gustul. Iei un platou și formezi un pat din legumele la grătar, peste care pui chifteluțele cu brânză feta.

My title page contents