Tartă cu smochine proaspete și aluat moale

Tartă cu smochine proaspete și aluat moale este una dintre tartele de sezon foarte apreciate! Aluatul moale se potrivește bine cu smochinele proaspete. În plus, această tartă o poți prepara cu orice tip de smochină, de la cele verzi la cele negre. Un deliciu!

Este suficient să adaugi în umplutură doar smochine proaspete și zahăr brun, fără a mai adăuga alte ingrediente. Dacă îți place mai dulce, poți crește ușor doza de zahăr și poți presăra și zahăr pudră. Această bunătate o poți servi cu ușurință și la micul dejun, ca gustare sau ca desert, poate însoțită de 1-2 linguri de înghețată.

 

Tartă cu smochine proaspete

Porții: 8-10

Preparare: 10 + 30 de minute pentru odihnă 

Coacere: 45 de minute

 

Ai nevoie de:

250 g făină 00 (sau tipul 1, 2, spelta)

100 g zahăr (inclusiv trestie)

1 ou

1/2 plic praf de copt pentru prăjituri

50 ml ulei de floarea soarelui

lapte – după gust – (aproximativ 30 ml)

1 praf de sare

coaja de la o lămâie (rasă)

Ai nevoie pentru umplutură:

15 smochine (proaspete)

2 linguri zahăr brun

Pregătești așa:

În primul rând, pregătești aluatul. Cerni făina într-un castron și adaugi drojdia. Formezi o scobitură în centru și adaugi zahărul, oul, uleiul, sarea și coaja de lămâie rasă. Începi să frămânți, până vei obține un aluat granulat. În acest moment adaugi laptele, puțin câte puțin, până obții un aluat neted, omogen și lucrabil, nelipicios. Lași aluatul, învelit în folie de plastic, să se odihnească timp de 30 de minute.

Între timp, cureți smochinele și le tai în 4 bucăți. După ce s-a odihnit suficient, iei 2/3 din aluat și îl întinzi între 2 foi de hârtie de copt. Pui aluatul cu hârtie de copt pe o tavă cu diametrul de 26 cm. Scoți hârtia de copt de la suprafață. Umpli aluatul cu smochinele pregătite și le presari cu 2 linguri de zahăr brun.

Întinzi restul de aluat și tai fâșii cu ajutorul unei rotițe crestate pentru aluat. Decorezi suprafața tartei cu aceste fâșii.

Coci tarta într-un cuptor static preîncălzit la 180° pentru aproximativ 45 de minute. Când e gata, lași aluatul să se răcească complet, înainte de a pune tarta pe un platou de servire. Această tartă delicioasă cu smochine proaspete va fi pe placul tuturor.

 

Notă

Fiind o tartă moale cu fructe proaspete, aceasta poate fi consumată în cel mult 2/3 zile. Sau poate fi păstrată la frigider.

My title page contents