Beneficiile dansului. Care sunt avantajele dansului?

Află care sunt beneficiile dansului pentru organism. Dansul este la fel de vechi ca și viața animală, dacă ne gândim la „dansurile de împerechere”. Ființele umane și strămoșii lor este foarte probabil să fi practicat mișcări ritmice de milioane de ani, chiar dacă nu aveau trupe și orchestre.

Dansul este o formă puternică de comunicare

Deși, în general, dansăm doar pe muzică, un dansator calificat nu are nevoie de muzică pentru a dansa. De asemenea, s-a spus că artele marțiale, cum ar fi Kung Fu, sunt strâns asociate cu dansul. Dacă urmărești luptătorii calificați să facă kata, în special la ritmuri mai lente, ca la Tai Chi, poți vedea mișcări ritmice care par dansuri. De fapt, dacă vezi un grup de oameni care practică Tai Chi și nu știi nimic despre aceste lupte marțiale, ai putea crede că acei oameni dansează.

Dansul necesită echilibru, timp, putere, rezistență

Fiecare mișcare în dans are un scop. Unele mișcări sunt foarte romantice sau sexuale. Dar există și unele mișcări care sunt asexuale. Unele mișcări demonstrează forță, putere, viteză și agilitate. În stilurile de dans se subliniază adesea mișcări care, dacă s-ar încerca pe un pod de dans aglomerat, ar fi nesigure și ar putea duce la rănirea celui ce dansează. Deci, să observăm beneficiile pe care le poți avea dacă practici dansul.

Beneficiile dansului. Dansul construiește forța

În primul rând, în timp ce înveți să faci mișcări mai intense în orice stil de dans (sau în arta marțială), mușchii încep să se adapteze mișcărilor. Cu cât exersezi mai mult pe fiecare pas de dans, cu atât mușchii devin mai puternici. Mulți dansatori au un fizic impresionant, fără să intre vreodată într-o sală de gimnastică. Le este de ajuns dansul.

Dansul îmbunătățește echilibrul

Multe schimbări în poziția corpului, dar și mișcarea, forțează creierul să se adapteze la mișcările dansului. Practicarea dansului îmbunătățește echilibrul pentru majoritatea oamenilor. Unele persoane cu probleme de echilibru cauzate de vertijul cronic, în urma practicării dansului și-au îmbunătățit echilibrul. Deși dansul este un exercițiu terapeutic, nu poți vindeca vertijul prin dans.

Beneficiile dansului. Dansul construiește rezistența

Rezistență sau putere? Toți dansatorii sunt de acord că, pe măsură ce petrec mai mult timp dansând, corpul se obișnuiește să mențină efortul constant. Dansul timp de două ore este echivalent cu a alerga 15-20 mile. Nu te ridici și începi să dansezi timp de două ore. Va trebui să construiești o astfel de activitate în timp.

Dansul dezvoltă conexiuni sociale

Dacă dansezi de unul singur poate fi un exercițiu distractiv și bun, dar majoritatea oamenilor se bucură mai mult de dansul cu alte persoane sau în jurul lor. Studiile au arătat că, pe măsură ce persoanele în vârstă se implică în dansul social, acest lucru îi ajută să rămână membri activi, implicați și productivi ai comunităților lor. Dansul este o parte importantă a adunărilor sociale de pe tot globul. E o formă de socializare foarte plăcută.

Dansul îmbunătățește sănătatea generală

În plus față de formarea și dezvoltarea musculaturii, îmbunătățirea echilibrului, dansul de anduranță fizică ajută și la arderea caloriilor și reducerea stresului. Dansatorii activi tind să se bucure de o bună sănătate cardiovasculară și respiratorie.

Beneficiile dansului. Dansul este foarte popular

Ne place să urmărim dansatorii calificați cum efectuează mișcări grațioase și complexe fie individual, fie cu parteneri, fie ca echipe. De aceea, baletul și alte forme de dans de divertisment au fost populare de secole.

Dansul este, de asemenea, un timp de distracție

Ajută la construirea de prietenii, relații romantice și chiar relații familiale. Împărtășirea în experiența dansului îi apropie pe oameni și îi ajută să se dezvolte relativ reciproc.

 

 

My title page contents