Crăciunul este o sărbătoare eminamente de familie. Sunt momentele de tihnă petrecute alături de cei dragi, împărtășind bucuria Nașterii Domnului. Vă sugerăm o serie de activități in familie de Crăciun, care să vă ofere momente de neuitat.

 

După zilele agitate premergătoare sărbătorilor, vin și cele în care domnește tihna și relaxarea. Sunt momente care se întipăresc în memorie. Cu atât mai mult copiilor, în mintea cărora se construiesc amintirile. Poate fi vorba de mirosul prăjiturilor sau al bradului, de strălucirea lui, de glasurile colindătorilor sau de emoția deschiderii cadourilor. Lăsând în spate stresul de peste an, alege să faci câteva activități în familie de Crăciun, alături de cei mici.

Activități în familie de Crăciun

Chiar și lucrurile banale au altă însemnătate în zilele magice de sărbătoare. Pentru că atmosfera și starea de spirit sunt altele. Și pentru că toata lumea, în aceste zile, are o altă perspectivă asupra a vieții, în general. Este timp de reflecție dar și de planuri, pentru că în curând vom păși într-un alt an. Însă, până atunci, avem în centrul atenției Crăciunul și timpul petrecut alături de copii pentru a cultiva o strânsă legătura de familie.

Deschideți cadourile

Bineînțeles că primul lucru pe care îl veți face dimineață va fi să căutați darurile Moșului. Sunt sub brad, așezate frumos, așteptându-vă. Puteți face din acest moment o tradiție de familie, stabilind inclusiv ora la care să aibă loc… evenimentul

Mergeți la patinoar

Dacă nu a nins și nu aveți zăpadă pentru săniuș și bulgăreală, puteți merge la un patinoar artificial. Este un mod amuzant de petrecere a timpului liber. Poate chiar înveți de la copil să patinezi… Și ce amuzant ar mai fi pentru el!

Răsfoiți albumul de familie

Tocmai pentru că este o sărbătoare a familiei, dimineața zilei de Crăciun este un moment potrivit de a trece în revistă amintirile imortalizate. Și dacă în fotografii sunt și persoane care… nu mai sunt, este și un bun prilej de a vă aminti de ele.

Realizați un jurnal al zilei

Nu, nu e vorba despre un jurnal la modul clasic. Este o idee de activitate pe care să o propuneți copilului. Aceea de a fotografia momentele importante din familie, în prima zi de Crăciun. Aceste fotografii pot deveni și ele „piese” în album.

Vizionați un film de Crăciun

Cu siguranță că cei mici vor fi încântați de perspectiva de a vedea un film alături de părinți. Mai ales acei copii care, în timpul anului, abia apucă să își vadă părinții, seara, înainte de culcare. Pentru că sunteți o familie și aveți drepturi egale, alcătuiți o listă cu filme de văzut și votați. Răsfățați-vă cu câte o cană de ciocolată fierbinte!

Citiți povești tematice

Cuibăriți în canapele și fotolii, citiți-le copiilor povești cu tema Crăciunului sau spuneți-le povestea Nașterii lui Iisus Hristos.

Mergeți să vedeți luminițele

Puteți merge să vă plimbați pe jos, prin cartier, pentru a vedea cum și-au decorat vecinii casele și ferestrele. Sau puteți merge cu mașina prin oraș, pentru a vă bucura de iluminatul public.

Plecați la colindat!

Ai crede că a merge cu colindul este privilegiul celor mici. Cine a zis? Va fi foarte amuzant pentru toată lumea să mergeți cu colindul pe la prieteni și vecini.

Faceți o faptă bună!

Întregul spirit al Crăciunului stă în acest gest: a face o faptă bună. Puteți merge la un bătrân singur pentru a-i face o bucurie cu simpla prezență sau puteți duce daruri unei familii nevoiașe. Sunt gesturi cu adevărat neprețuite.

My title page contents