Tihna zilelor de sărbătoare nici nu ar fi completă dacă din meniu nu ar face parte și o serie de filme de Crăciun.

Tihna zilelor de sărbătoare nici nu ar fi completă dacă din meniu nu ar face parte și o serie de filme de Crăciun. Ce poate fi mai plăcut decât să te așezi confortabil pe canapea, bucurându-te de povești pline de magie?

 

În perioada premergătoare sărbătorilor nu-ți vezi capul de treabă. Toate zilele arată ca niște curse contra cronometru. Trebuie să împaci treburile de la serviciu cu goana după cadouri, cumpărăturile pentru masa festivă, curățenia și decorarea casei. Seara te găsește fără vlagă, epuizată, cu o singură dorință: de a te urca în pat cât mai repede și de a dormi. Consolează-te cu gândul că se apropie zilele în care te vei putea bucura din plin de binemeritata odihnă. De momentele de supremă relaxare în care vei urmări în liniște filme de Crăciun alături de cei dragi ai tăi. Iar din colțul camerei îți va zâmbi bradul tău împodobit cu luminițe vesele, mărturia faptului că trăiești propria sărbătoare. Reală. Și că scenariul filmului tău este cel mai frumos, pe care nu l-ai schimba cu ficțiunea.

Filme de Crăciun

Posturile de televiziune comerciale difuzează filme de Crăciun încă de la 1 decembrie (mărturisesc că nu mi-au scăpat prea multe!). Pe unele le-ai văzut – și poate nu doar o singură dată -, altele sunt o premieră pentru tine. Dovada faptului că de filmele bune nu ne plictisim niciodată este celebrul ”Singur acasă” care înregistrează audiențe record în fiecare an. Azi te ajutăm cu câteva sugestii de filme numai bune de vizionat. Fie pentru prima dată, fie pentru a nu-știu-câta dată.

Un film clasic de Crăciun este ”Miracolul de pe strada 34”, indiferent dacă este vorba despre producția din 1947 sau cea din 1994. Personajul principal al filmului este un bătrân care pretinde că este Moș Crăciun. Deși trece drept nebun aproape în fața tuturor, un tânăr avocat decide să îl apere în instanță, argumentând că identitatea pretinsă de el este cea adevărată.

Pentru că și acest film tinde să devină unul clasic, ”Elful” n-ar trebui să lipsească de pe lista filmelor de Crăciun. Este un film despre aventurile un tânăr care, crescut fiind de elfi, decide să călătorească la New York pentru a-și cunoaște tatăl.

Inspirat dintr-o poveste adevărată, filmul ”Joyeux Noel” (Crăciun fericit), producție a anului 2005, este un film deosebit de emoționant. Acțiunea se petrece în Ajunul Crăciunului, pe front, în timpul Primului Război Mondial. Magia care are loc este aceea că, aflați în tranșee, cu armele în mâini, soldații germani, britanici și francezi se transformă din dușmani în prieteni și trăiesc împreună spiritul Crăciunului. Doar până a doua zi, când, fără voia lor, sunt aruncați în război.

Animații pentru cei mici

Dacă filmele enumerate mai sus sunt pe gustul adulților, cele pe care le vom aminti aici le sunt dedicate copiilor. Cei care au fost cuceriți de seria Madagascar vor fi acum fascinați de ediția specială pentru Crăciun, ”Merry Madagascar”, în care personajele lor preferate pleacă într-o nouă aventură.

Pentru copiii cu vârsta peste 6 ani este potrivit filmul ”Shrek the Halls” (Shrek cu zurgălăi). Personajul principal se străduiește să petreacă un Crăciun grozav împreună cu familia sa. Din păcate este total lipsit de experiență, pentru că acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată.

Dacă aventurile sunt pe placul băiețeilor, pentru fetițe sugerăm ”Frozen – Regatul de gheață”. Hotărâtă să transforme toate lucrurile în gheață, Elsa va trebui să cedeze în fața surorii ei, Anna, a renului și a omului de zăpadă, care au cu totul alte planuri.

My title page contents