Cum să treci peste un divorț dureros. Există viață după o despărțire?

Cum să treci peste un divorț dureros

Un divorț poate fi dificil, dar există lucruri pe care le poți face pentru a fi mai puțin dificil și a obține cele mai bune soluții posibile. Mânia, durerea, tristețea, confuzia, frustrarea și resentimentele sunt emoții foarte reale și normale în timpul procesului de divorț. 

A rămâne blocat în aceste emoții, poate submina complet capacitatea de a raționa și de a lua decizii.

 

Cum să treci peste un divorț dureros. Ai grijă de tine

De exemplu, pur și simplu să râzi mai mult, te poate face să te simți mai bine. Râsul îmbunătățește starea mentală, emoțională și fizică.

Căsătoria nu este singurul lucru important în viață

Chiar dacă viața ta se învârte în jurul ei, rămâi încă o ființă umană cu o valoare și un scop pe acest pământ. Meriți să iubești și să fii iubită. Este o perioadă dificilă, dar vei reuși să o depășești și poți avea un viitor mai bun.

Cum să treci peste un divorț dureros. Repetă-ți că viața continuă, cu sau fără căsătorie

Sentimentele tale rănite sunt un lucru temporar și pot fi depășite. Chiar dacă treci printr-un moment în care simți că lumea s-a prăbușit peste tine. Durerea pe care o experimentezi este absolut firească. Cu toate acestea, încearcă să te gândești că vei fi din nou fericită, într-o relație împlinită.

Cum să treci peste un divorț dureros. Continuă-ți drumul…

Setează-ți obiective noi, învață lucruri noi. Nu te disprețui. Chiar dacă relațiile sunt dinamice și trăiesc prin cuvintele și acțiunile partenerilor implicați, nu te simți ca și cum ai fi distrus această relație. Obținerea divorțului a fost o decizie conștientă. Dacă te simți vinovată, gândește-te la evenimentele care au dus la separare. Cu siguranță ați încercat să nu ajungeți în acest punct, dar ați luat o decizie împreună.

Sfaturi

  • Continuă-ți viața în ritmul tău;
  • Găsește-ți activități care să te facă să te îndepărtezi de la gândurile rele;
  • Iubește-te! Întotdeauna vei fi cel mai credincios prieten al tău. Zâmbește în oglindă în fiecare dimineață și în fiecare seară. Spune „îmi place” în fiecare zi în timp ce te uiți în oglindă. Atâta timp cât nu te simți confortabil cu tine însăți, nu veți putea niciodată să te alături unei alte persoane, să formați o pereche de persoane compatibile și complementare.
My title page contents