Cele mai importante tehnici de reproducere asistată

Tu știi care sunt cele mai importante tehnici de reproducere asistată? De ce ar trebui? Iată: la nivel mondial, unul din cinci cupluri este declarat infertil. Cauzele sunt multe și împărțite aproape în mod egal în cuplu. Dar visul acestora de a avea copii se poate împlini cu ajutorul noilor tehnici de reproducere asistată

 

În clinicile de specialitate, cele mai folosite astfel de tehnici de reproducere asistată sunt:

  • IU sau Inseminarea intrauterină

  • FIV sau Fertilizarea in vitro

  • ICSI sau Injecția intracitoplasmatică a spermei

  • Transferul intrafalopian al gameților

  • Transferul intrafalopian al zigoților

 

Află mai multe despre cele mai importante tehnici de reproducere asistată:

 

IU sau Inseminarea intrauterină

IU sau inseminarea intrauterină este o procedură, deloc dureroasă, prin care sperma recoltată de la partener este prelucrată apoi în laboratorul de specialitate și introdusă apoi în uterul femeii aflată în perioada de fertilitate maximă, atunci când ovulul se află în trompa uterină, ajutând fertilizarea. Această procedură se folosește atunci când, din diferite motive medicale, bărbatul nu poate ejacula în vaginul partenerei de viață, sperma nu ajunge în colul uterin (col septat), atunci când există diagnostic de infertilitate din cauze inexplicabile, partenerii nu au posibilitatea să întrețină raporturi sexuale din cauza distanței care-i desparte. Procedura de inseminare nu este dureroasă și nu durează mult. Șansele de reușită cresc cu cât vârsta femeii este mai mică de 35 de ani, iar sperma întrunește toate calitățile, dar dacă după astfel de trei încercări succesive nu se obține sarcina, se recomandă fertilizarea in vitro.

FIV sau Fertilizarea in vitro

FIV sau fertilizarea in vitro este o procedură complexă și presupune mai multe etape: stimularea ovariană, puncția cu ajutorul căreia sunt colectaţi foliculii rezultați, embriotransferul – sau procedura prin care embrionii fecundați în laborator sunt transferaţi în uter. Este o procedură recomandată atunci când există probleme ale trompelor uterine (nu sunt permeabile) sau atunci când acestea au fost extirpate, când există diagnosticul de endometrioză sau probleme ale uterului, dar și atunci când partenerul se confruntă cu probleme ale spermei.În cazul unui eșec, procedura de fertilizare in vitro se poate repeta la distanţă de două cicluri menstruale.

ICSI sau Injecția intracitoplasmatică a spermei

ICSI sau injecția intracitoplasmatică a spermei este tehnica de reproducere asistată recomandată în cazuri severe de infertilitate masculină – număr insuficient de spermatozoizi, motilitate redusă sau deficit complet de spermatozoizi din spermă. Procedura constă într-o intervenție chirurgicală, efectuată sub microscop, în membrana exterioară de protecție a ovulului unde este introdus, printr-un orificiu, un spermatozoid. După 2-3 zile, membrana se dizolvă,iar embrionul se fixează.

Transferul intrafalopian al gameților

Transferul intrafalopian al gameților este tehnica folosită atunci când există diagnosticul de endometrioză sau de infertilitate din cauze necunoscute. În timpul procedurii se recoltează ovulele, se combină cu spermatozoizii și, cu ajutorul unui cateter, se introduc într-una din trompele uterine, astfel că embrionul ajunge pe cale naturală în uter. Chiar dacă procedura are loc sub anestezie, laparoscopic, nu este o intervenție ce necesită zile de spitalizare.

Transferul intrafalopian al zigoților

Transferul intrafalopian al zigoților se aplică în cazul în care partea feminină suferă de trompe uterine blocate sau când infertilitatea are cauze masculine. Această tehnică de reproducere asistată constă în recoltarea ovulelor și fertilizarea lor in vitro, apoi plasarea ovului într-una dintre trompele uterine la maximum 24-48 de ore de la recoltarea ovocitelor.

 

 

My title page contents