Reguli în căsnicie. Pași de urmat pentru o relație fericită

Reguli în căsnicie

În momentul în care te căsătorești totul pare perfect. Persoana iubită te acceptă în totalitate și te va susține întotdeauna. Pare simplu, nu-i așa? Dar ce se întâmplă când apar situații stresante sau neînțelegeri. Există câteva reguli în căsnicie care te pot ajuta să depăsești situațiile tensionate și îți pot consolida relația.

Specialiștii în probleme conjugale atrag atenție că unul dintre cele mai mari riscuri este instalarea unei stări de indiferență. Dacă problemele sunt ignorate, relația ta va avea de suferit. Multe cupluri tind să ignore anumite detalii.  De fapt, pentru ca relația să fie una fericită, ambii parteneri trebuie să se implice și să fie prezenți.

Urmează aceste reguli de aur şi poţi avea parte de o poveste de dragoste „până la adânci bătrâneţi“. Acestea te vor ajuta să îți stabilești prioritățile și îți vor consolida căsnicia, susțin specialiștii de la The Dating Directory.

Reguli în căsnicie. Comunicarea este vitală

Baza oricărei căsnicii fericite? Comunicarea! Aceasta este de departe regula cel mai des invocată de majoritatea cuplurilor ca fiind un factor esențial pentru o căsnicie fericită.

Faptul că poți împărtași cu partenerul de viață bucurii și planuri, dar și probleme sau frustrări personale este esențial. Dragostea și sprijinul partenerului te pot ajuta să faci față mai ușor provocărilor din carieră.

O căsnicie fericită este un factor determinant pentru o viață împlinită.

Semne că mai aveți de lucru la relația de comunicare? Dacă tinzi să ignori ce îți povestește sau nu poți discuta probleme personale cu partenerul, relația ta va avea de suferit.

Este important să puteți discuta calm și constructiv orice problemă cu care vă confruntați pentru a vă bucura de căsnicie fericită.

Reguli în căsnicie. Nu încerca să îți schimbi partenerul

Acceptă faptul că nu poți controla acțiunile și personalitatea partenerului tău. Cu cât vei încerca să îl schimbi, cu atât vor apărea mai multe tensiuni și resentimente.

În schimb, asigură-te că partenerul tău se simte acceptat și apreciat. Nimeni nu este perfect, dar acceptarea și sprijinul îți va consolida căsnicia.

Reguli în căsnicie. Învață arta compromisului

Într-o căsnicie, este foarte important să ajungi la un acord chiar și în cele mai tensionate situații. Aici, arta compromisului îți va fi de mare ajutor în a lua decizii comune și a împărți responsabilitățile în mod echitabil.

Renunță la micile resentimente pentru că acestea nu îți vor fi de folos pe termen lung.

Dacă nu poți ajunge la un numitor comun cu partenerul tău, căsnicia ta va avea de suferit.

Amintește-ți de fiecare dată când apar neînțelegeri de ce te-ai îndrăgostit de partenerul tău și ce planuri aveți împreună.

Reguli în căsnicie. Planificați activități noi  împreună

O căsnicie nu înseamnă că nu trebuie să mai petreceți timp singuri, fără copii. Planificați activități care vă fac plăcere, mergeți la întâlniri, încercați un restaurant nou sau luați lecții de dans.

În cuplu, intervine deseori monotonia. Tocmai de asta este bine să investești timp în relația ta și să fiți implicați în cât mai multe activități care vă vor apropia.

Reguli în căsnicie. Jucați în aceeași echipă

Când împarți totul cu o altă persoană, certurile și neînțelegerile sunt inevitabile. Mai târziu sau mai devreme vor apărea tensiuni. Însă, o situație de criză nu înseamnă în mod automat că relația este pericol.  Poate reprezenta o oportunitate pentru un nou început.

Este foarte important să accepți ideile celeilalte persoane, chiar dacă nu ești de acord. Amintește-ți tot timpul că jucați în aceeași echipă. Încearcă să înțelegi mai bine modul în care vede lucrurile, pune-i întrebări pentru a ajunge la un numitor comun.  Atât timp cât comunici cu parteneru tău și încerci să îl înțelegi, problemele și situațiile dificile pot fi depășite cu succes.

My title page contents