Alimente care nu îngrașă. 9 alimente sănătoase, care satură, dar nu îngrașă

Există alimente care nu îngrașă? Prin expresia „îngrașă mai puțin” se presupune că nu vei obține prea multe calorii din aceste alimente, dar vei obține o cantitate suficientă de nutrienți esențiali – care este în principiu definiția „alimentelor sănătoase”.

 

Alimente care nu îngrașă. Iată câteva opțiuni alimentare pe care le poți încerca în mod regulat.

1. Pui la grătar/afumat/copt

Nu doar că puiul este o sursă excelentă de proteine, dar conține mai puține calorii decât carnea de porc sau carnea de vită. Evită să mănânci pielea puiului și elimină porțiunile excesive de grăsime de pe pui. O porție de piept de pui afumat are, de obicei, doar 70 de calorii, în timp ce aceeași bucată când este prăjită, cu ou bătut, poate ajunge până la 160 de calorii. Deci, modul în care gătești puiul stabilește numărul caloriilor pe care le introduci în organism.

2. Alimente care nu îngrașă: Banane

Bananele nu sunt numai delicioase, dar și foarte nutritive. O banană de dimensiuni medii (aproximativ 6 centimetri) conține, de obicei, aproape 70 de calorii, cea mai mare parte fiind carbohidrați. Așadar, este o sursă bună de carbohidrați ușor digerabili și oferă, de asemenea, minerale esențiale precum potasiu și mangan.

Poți face un mic dejun dintr-o banană și un măr (sau alte fructe), pentru a da startul metabolismului corpului. Și pentru a îmbunătăți, de asemenea, capacitatea de ardere a grăsimilor, datorită prezenței vitaminei C în aceste fructe.

De asemenea, bananele sunt o sursă excelentă de anti-oxidanți care îți păstrează corpul sănătos, fără inflamații.

3. Curmale

Poți alege să consumi curmale la gustarea de după-amiază sau de seară, împreună cu unele nuci sau migdale. Curmalele sunt foarte hrănitoare și conțin minerale esențiale care ajută la metabolismul grăsimilor din organism. Consumul a 7 bucăți de curmale înseamnă aproximativ 80-90 de calorii sub formă de carbohidrați.

4. Avocado

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase. Avocado conține acizi grași esențiali omega-3 și o serie de antioxidanți care vindecă inflamațiile din organism. Poți mânca avocado crud sau amestecat în salată sau pus în sandwich. Poți mânca jumătate de avocado, care îți va oferi aproape 100 de calorii sub formă de grăsimi sănătoase.

5. Pește afumat/la grătar/la cuptor

Peștele gras, precum somonul, tonul și macroul, conține mai multe calorii decât aceeași cantitate de pui. Dar aceste specii sunt extrem de sănătoase pentru organismul tău, deoarece sunt surse excelente de proteine ​​și acizi grași esențiali precum omega-3, vitamina A și vitamina D.

Poți mânca, de asemenea, alte alimente provenite din mare, cum ar fi scoici, crabi, creveți, care sunt toate surse excelente ale substanțelor nutritive menționate mai sus.

Folosind metode de gătit sănătoase, cum ar fi afumatul, grătarul și coacerea, vei menține numărul de calorii la un nivel mai scăzut. Poți pregăti ușor o masă dintr-un pește întreg, precum somonul și obții circa 160-200 de calorii din acesta.

6. Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi

O cană de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi (sau chiar un iaurt obișnuit ) este o alternativă mai sănătoasă și mai săracă în calorii, la deserturile procesate, precum înghețata. Iaurtul este o sursă excelentă de calciu care asigură o sănătate bună oaselor. De asemenea, oferă tracturilor digestive probiotice esențiale (bacterii bune) care îmbunătățesc imunitatea organismului și mențin o sănătate bună a stomacului/intestinului/colonului. O ceașcă de iaurt simplu, fără grăsime, conține în jur de 80 de calorii. În același timp oferă nutrienți esențiali și, de asemenea, poate asigura nevoia de o gustare sau un desert.

7. Ouă întregi

Poți consuma zilnic unul sau două ouă pentru a obține vitamina D, acizi grași esențiali, proteine ​​și un compus numit colină, care îmbunătățește sănătatea creierului și a nervilor. Ouăle sunt, de asemenea, bune pentru sănătatea ochilor și a pielii.

Ouă fierte, ouă ochi și omleta obișnuită (cu un ulei sănătos) asigură o însoțire nutritivă a mâncărurilor cu un conținut scăzut de calorii. Un ou mare de găină întreg, fiert tare, conține în cea mai mare parte aproximativ 78 de calorii.

 

 

 

My title page contents