Parul este un accesoriu indispensabil, deosebit de important, iar modul in care il purtam ne poate avantaja si evidentia trasaturile.

‘In ceea ce priveste look-ul total, sunt cateva elemente de baza care influenteaza in mod decisiv un aspect mai proaspat,tineresc’ spune Arabella Zadic – membru in echipa Wella Professionals Romania:
‚In primul rand tunsoarea, respectiv forma in care este tuns parul, se recomanda sa contina multa textura. Tehnica de tunsoare trebuie fierealizata in straturi , mai ales in partea frontala la contururi , astfel incat sa inrameze fata, fara s- o incarce. Iar la nivelul pometilor fata sa fie deschisa si aranjata in exterior, pentru a oferi un efect de ridicare a trasaturilor fetei.
In ce priveste lungimimea, parerile sunt impartite. Este adevarat ca un par mai scurt este asociat cu ceva tineresc, fresh, dar asta nu inseamna neaparat ca pe masura ce inaintam in varsta trebuie sa scurtam din ce in ce mai mult parul. Se poarta in continuare bobul lung cu varfurile usor miscate, straturi de diferite lungimi in tunsoare, care sa ofere dinamism si prospetime.
Linia de baza trebuie sa fie soft, texturata, astfel incat parul sa se poate misca lejer, natural. Liniile compacte, dure, ingreuneaza tot aspectul si maturizeaza.
O tunsoare foarte scurta accentueaza un oval perfect al fetei care isi pierde fermitatea odata cu varsta, asadar se recomanda nivelul barbiei ca fiind lungimea optima a unei tunsori.
Volumul este un alt aspect demn de luat in seama, atata timp cat avem grija la marimea acestuia – ne referim aici la un volum proaspat, natural. In niciun caz nu apelam la tapaj, acesta trebuie sa fie echilibrat, in armonie cu proportiile formei si va fi ajutat de straturile realizate in tunsoare.
Pot fi bucle usoare, lejere, realizate cu o placa sau un ondulator gros, dupa ce am folosit neaparat un produs de protectie termica pe par precum EIMI Thermal Image de la Wella Professionals. Acestea se pot realiza in toate directiile (stanga, dreapta) astfel incat sa se apropie cat mai mult de ondulele naturale. Foarte important este sa le desfacem, fie cu degetele, fie cu o perie plata, daca dorim un aspect mai elegant, asezat. Nu se mai poarta demult buclele perfecte, foarte definite, ca un arc – ele aduc aminte mai degraba de ceva vechi, demodat.

Bretonul poate fi un alt element ce poate ajuta la un look tineresc: poate ascunde ridurile de pe frunte si scoate in evidenta ochii. Atentie! Se recomanda un breton de grosime medie si usor franjurat – un breton prea gros si prea drept poate incarca prea mult fata si in plus poate avea un efect optic nedorit de turtire a fetei.
Cum purtati cararea? Din punct de vedere estetic, o carare pe mijloc tinde sa ofere un aspect mai sever, mai matur, mai ales daca restul parului este foarte strans pe cap. In schimb, cararea intr-o parte avantajeaza ochii, ii fac sa para mai mari si mai expresivi, in general aspectul este mai fresh si mai feminin.
Un styling tineresc inseamna in general un par cu miscare ( bucle lejere, eventual doar pe varfuri), acele beach waves care s-au tot purtat de-a lungul timpului si nu au iesit din moda. Look-ul sa fie voit dezordonat (undone), usor desfacut. De asemenea, aveti grija la cantitatea de produse de styling folosite si nu exagerati cu spuma sau fixativul.
Excesul de styling nu face decat sa adauge ani in plus. Mai bine doar cateva produse, cu fixare usoara, naturala (gen EIMI Stay Essential de la Wella Professionals), eventual cu un plus de ingrijire, care sa mentina elasticitatea si naturaletea parului. Evitati fixativele prea puternice, care incarca si nu te lasa sa ti desfaci parul cu degetele’, incheie stilistul Wella Professionals.

My title page contents