cum alegi laptele praf pentru bebeluși

Cum alegi laptele praf pentru bebeluși, astfel încât să îi menții o stare de sănătate cât mai bună?

Dacă vrei să iei o decizie corectă, în ceea ce privește alegerea laptelui praf, cel mai bine este să știi de la bun început ce presupune fiecare tip de formulă, care sunt avantajele și dezavantajele și cum afectează sănătatea și dezvoltarea copilului tău.

În funcție de vârstă, laptele praf are anumite beneficii asupra sănătății copilului, iar cel mai important este să discuți cu pediatrul, pentru a face alegerea potrivită. Însă, dacă vrei să îți faci o idee despre tipurile de formule, iată, potrivit Forbaby.co.nz, poți alege formula în funcție de vâsrtă:

Cum alegi laptele praf pentru bebeluși în funcție de vârstă:

1. Prima etapă: laptele praf pentru nou – născuți

Majoritatea formulelor pentru sugari se bazează pe lapte de vacă, care a fost modificat în mod semnificativ pentru a fi adecvat din punct de vedere nutrițional pentru bebeluși. Formulele pentru sugari sunt denumite uneori „înlocuitori ai laptelui matern”.

Cum alegi laptele praf pentru bebeluși? Cel mai bine ar fi să te consulți cu pediatrul copilului sau cu mediucl de familie. Acesta va știi cel mai bine ce se potrivește cu organismul, vârsta exactî și starea de sănătate a copilului tău!

2. Laptele praf pentru bebeluși mai mari de 6 luni

În cazul laptelui praf pentru copii de peste 6 luni vorbim despre „formule de continuare”. Acestea au un continut bogat de cazeine si niveluri diferite de nutrienti. Din cauza cantității mai mari de nutrienți, ele nu sunt potrivite pentru copiii mai mici de 6 luni.

Mai mult decât atât, după 6 luni asigură-te că îi oferi celui mic alimente solide, pentru că va avea nevoie de o dietă mai bogată pe măsură ce înaintează în vârstă!

Pe de altă parte, în cazul în care cel mic este în continuare mulțumit cu formula pentru sugari cu care s-a obișnuit de la naștere, poți întârzia schimbarea pentru încă o lună sau două!

3. Laptele praf după vârsta de 12 luni?

De la vârsta de 12 luni, bebelușul devine copil. Începe să meargă, să alerge și să se joace. Practic, el devine mai activ, motiv pentru care și alimentația lui ar trebui să fie mai bogată în nutrienți și vitamine!

Începând cu această vârstă copilul poate începe să bea lapte de vacă. Aproximativ 2-3 căni pe zi (500 ml) este cantitatea de lapte recomandată de majoritatea specialiștilor. Totodată, cei mici au nevoie de alimente bogate în fier în dieta lor. Astfel, cel mic va crește sănătos și se va dezvolta într-un mod eficient.

 

My title page contents