problemele de somn la adolescenți

Problemele de somn la adolescenți sunt des întâlnite în prezent. Din ce în ce mai mulți tineri nu se odihnesc așa cum trebuie, suferă de insomnie și stări de anxietate, potrivit Rasisingchildren. Specialiștii de la Raisingchildren.com oferă și câteva sugestii pentru rezolvarea acestor probleme:

De ce au nevoie adolescenții de somn?

Copilul tău adolescent are nevoie de somn și odihnă corespunzătoare pentru a-și menține puternic sistemul imunitar. Mai mult decât atât, prin somn, copilul tău va reuși să își mențină organismul sănătos.

Pe lângă acestea, este deja cunoscut faptul că odihna este responsabilă și pentru nivelu crescut de energie al copilului tău. Un copil energic va reuși să facă față mai ușor provocărilor, temelor și activităților extrașcolare.

Un alt avantaj al odihnei la adolescenți? Îi ajută să își îmbunătățească memoria și să se organizez mai ușor.

De câte ore de somn au nevoie de fapt adolescenții?

Potrivit Raisingchildren adolescenții au nevoie de 8 până la 10 ore de somn pe noapte. Astfel ei vor fi odihniți și vor avea suficientă energie pentru toate activitățile din timpul zilei. Mai mult decât atât, pe lângă durata somnului, este importantă și calitatea lui.

Cum poți să rezolvi problemele de somn la adolescenți?

Poți rezolva problemele de somn la adolescenți dacă analizezi activitățile copilului tău din timpul zilei și din timpul nopții, potrivit Risingchildren. Copilul tău trebuie să mănânce mese regulate și sănătoase, să nu consume alimente grele înainte de culcare, să se bucure de relații sociale cu impact pozitiv și să facă mereu mișcare, pentru un organism sănătos.

Ce semne banale indică problemele de somn la adolescenți?

  • Durează mult până când cel mic adoarme.
  • Se trezește în mod repetat în timpul nopții și nu mai adoarme.
  • Nu se poate trezi deloc dimineața.
  • Are un program neregulat de somn și își schimbă orele de la o zi la alta.
  • Are frecvent coșmaruri sau alte ferici în timpul somnului.

Semne pe care le poți recunoaște în timpul zilei:

  • Copilul nu se poate trezi dimineața, când trebuie să meargă la școală.
  • Îi lipsește energia și se simte obosit constant.
  • Doarme mult în timpul zilei sau adoarme chiar la ore.
  • Întâmpinăv dificultăți când vine vorba de concentrare și reținerea informaiilor.

Schimbări în rutina zilnică, ce rezolvă problemele de somn la adolescenți:

  1. Încurajează-l pe copilul tău să se trezească și să meargă la culcare la aceeași oră, în fiecare zi. Menține o oră constantă pentru timpul săptămânii, iar în weekend lasă-l să se trezească și să se culce cu două ore mai târziu.
  2. Încurajează-l pe cel mic să se dea jos din pat în momentul în care se trezește, în loc să se întoarcă imediat la culcare.
  3. Învață-l pe cel mic să își aloce timp, în jur de 40 de minute, pentru activități relaxante înainte de culcare: un duș fierbinte sau o baie cu spumă, să asculte muzica preferată sau să citească o carte.
  4. Dacă copilul tău adolescent își dorește să doarmă la amiază, asigură-te că puiul de somn nu durează mai mult de 20 de minute și nici nu are loc la o oră prea târzie. Cele mai indicate ore pentru somnul de la amiază sunt 13:00, 14:00 sau maxim 15:00.

Un dormitor liniștit poate rezolva problemele de somn la adolescenți:

  1. Întrerupeți telefonul mobil, muzica și televizorul cu o oră înainte de culcare. Telefoanele și mesajele între prieteni pot afecta somnul adolescenților.
  2. Asigură-te că cel mic se simte în siguranță atunci când doarme. evitați contactul cu emisiunile TV înspăimântătoare, filmele sau jocuri cu un conținut violent.
  3. Dacă adolescentul tău este stresat de ticăitul ceasului, atunci încurajează-l să-l mute.

Alimentația sănătoasă rezolvă problemele cu somnul la adolescenți:

  1. Asigură-te că cel mic are parte de o cină sățioasă și sănătoasă. Alimentele grele pot afecta somnul.
  2. Asigură-te că cel mic are parte de un mic dejun sănătos. Majoritatea adolescenților trec peste această masă, însă dacă copilul tău consumă alimentele de care are nevoie se va bucura și de un plus de energie pe tot parcursul zilei.
  3. Încurajează-ți copilul adolescent să evite cofeina, ciocolata caldă, mai ales după amiază.

 

 

 

 

 

My title page contents