În goana după cumpărăturile pentru sărbătorile de iarnă uităm cât de important este să ne acordăm câteva momente în care să ne tragem sufletul, să ne analizăm corpul și nevoile acestuia.

Vrei să afli care sunt  cele mai eficiente terapii în această perioadă?  Care să permită destresarea organismului și să fie extrem de benefice pentru oricine se confruntă cu semne ale oboselii, ale stresului cronic sau ale aparatului locomotor? Află mai multe detalii de la specialiștii Ensana Health Spa Hotels din Sovata.

Iarna sunt recomandate programele preventive nespecifice, curele balneare profilactice asociate cu împachetări cu nămol. La acestea se adaugă procedurile de relaxare, ideale în orice  sezon.

Baile cu apă minerală

Bogate în minerale și încălzite de adâncimile pământului, apele minerale termale sunt, de mii de ani, unul dintre cele mai remarcabile remedii naturale.

Apele minerale sunt eficiente în tratarea artrozelor, a reumatismelor și ale disfuncțiilor aparatului locomotor, cât și în cadrul programelor de recuperare. Relaxarea în apă caldă este, deasemenea, un mod de destindere, un antidot împotriva stresului cotidian.

Această procedură este una de referință oferită de centrul balnear din Marienbad, care utilizează apa minerala și bioxidul se carbon natural din localitate.

Apa minerală este încălzită la 28-34 ºC într-o cadă individuală în care se introduce și CO2 natural. Acesta se dizolvă în contact cu pielea, producând o atingere suavă și un sentiment de relaxare. Căldura apei termale împreună cu CO2 natural dilată vasele sanguine reducând tensiunea arterială și relaxând musculatura. Mai multe tratamente succesive vor îmbunătăți circulația sanguină și funcțiile cardiace.

Masaj subacvatic cu jeturi

Unul dintre cele mai eficiente tratamente balneare de relaxare este masajul subacvatic cu jeturi.

“El este efectuat într-o vană cu apă fierbinte de 35-37 ºC. Cu ajutorul unui furtun subacvatic se pompează un puternic jet (0,5-2,0 atmosfere) de apa care e direcționat de terapeut asupra principalelor grupuri musculare de la o distanță de 10-15 cm și dintr-un anumit unghi, în mod repetat. Prin alternarea distanței și a unghiului este posibilă schimbarea intensității presiunii jetului de apă asupra corpului. Scopul acestui masaj subacvatic este relaxarea mușchilor și a țesuturilor conjunctive precum și relaxarea parțială a ligamentelor,” precizează specialiștii Ensana.

Împachetări cu nămol wellness

Nămolul este bogat în ingrediente minerale de detoxifiere a pielii și a corpului, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, completează mineralele pierdute, în timp ce, lasă pielii sentimentul de regenerare și tonifiere.

Împachetarea cu nămol wellness este o terapie excelentă având drept scop recuperarea mineralelor pierdute din organism și purificarea porilor. Nămolul cald se aplică în mod direct pe piele și se lasă să acționeze timp de 20 de minute. Datorită căldurii plăcute și trăsăturilor chimice ale nămolului, aceasta procedură reprezintă tratamentul ideal pentru combaterea stresului, oboselii și a afecțiunilor nervoase.

 

www.ensanahotels.com/ro

 

 

My title page contents