O escapadă de toamnă

O escapadă de toamnă – O călătorie axată pe căutarea bunăstării nu poate trece decât prin natură. În această toamnă, îți poți reîncărca energiile corpului și ale minții, apelând la resurse naturale. Iar România are multe resurse naturale vindecătoare, printre care apele minerale termale. Astfel că, o vacanţă într-o staţiune balneară poate fi cea mai bună alegere: aceasta poate îmbina odihna și relaxarea cu terapiile naturale binefăcătoare.

Stațiunea Băile Herculane este recunoscută pentru beneficiile apelor termale, pentru aerul puternic ionizat, cu implicaţii terapeutice remarcabile, dar şi pentru facilităţile SPA dezvoltate în zonă. De altfel, la Băile Herculane balneaţia este situată la rang de cinste. Curele externe cu apă cuprind un mix de terapii şi băi cu apă termominerală sulfuroasă, calcică, magneziană, hipotermală, hipotonă.

Testează și bucură-te de facilitățile spa de la Băile Herculane

La Herculum SPA, din cadrul Hotelului Afrodita Resort&Spa, vei descoperi un centru de relaxare ultramodern, alimentat pentru tratamente balneo de un izvor propriu de apă termală minerală, concentrată în sulf, cu un pH optim pentru piele, dar şi o bază de tratament dotată cu echipamente medicale dedicată tratării diferitelor afecţiuni reumatice. Tot aici, poți beneficia de experiența unui jacuzzi, o metodă de relaxare şi de eliminare a stresului, care îţi pune sângele în mişcare, stimulează vindecarea şi relaxează musculatura.

Iar ca să te bucuri de cele mai bune rezultate, poți combina efectul benefic al băilor cu cel oferit de diferitele saune puse la dispoziție în cadrul Herculum Spa.

Am aflat de la medicul balneolog, Otilia Oprișan, de la Afrodita Resort&Spa Băile Herculane ce fel de băi pot încerca oaspeții cazați în resort:

Băi Kneipp, un bazin cu apă cu litiu, unul cu apă cu sare de la Marea Moartă, jacuzzi şi saună umedă – de toate acestea pot beneficia atât persoanele active şi sănătoase, cât şi cele care au nevoie de tratament şi ameliorare.

Băi cu litiu– acestea alungă stresul și oferă o stare de bine şi tratează depresiile. Litiul este un bun remediu pentru cei care sunt într-o continuă luptă cu viaţa stresantă a orașului sau pentru oricine e dornic să uite și să se elibereze pentru câteva ore de problemele cotidiene.

Băicu sare de la Marea Moartă – recunoscute pentru efectele lor terapeutice. Graţie conţinutului bogat de săruri şi minerale, acestea stimulează sistemul imunitar, ameliorează afecţiunile pielii şi pe cele ale aparatului respirator. În plus, menţin pielea tânără şi sănătoasă, fiind un ajutor de încredere în lupta împotriva semnelor bătrâneţii.

Băi cu calciu/magneziu – Calciul întăreşte densitatea oaselor, iar magneziul îmbunătăţeşte metabolismul, ritmul cardiac şi mineralizează oasele, iar combinaţia de Ca şi Mg este excelentă pentru eliminarea stresului.

Apelează la spa ori de câte ori organismul ți-o cere

Toate bazinele şi saunele noastre fac parte dintr-un circuit în care oaspeţii se mişcă liber. Avem facilităţi calde, mai puţin calde, dar şi reci sau duşuri de răcorire şi multe zone de relaxare. Parcurgerea circuitului de facilitaţi calde-reci se recomandă să nu depăşească 1.30 – 2 ore într-o zi. Un interval mai lung ar fi prea solicitant pentru organism.”, adaugă balneologul.

Toate aceste facilitaţi wellness sunt dedicate stării de bine, detoxifierii, eliminării stresului şi nu tratării unor afecţiuni. „De câte ori organismul simte nevoia de odihnă şi re-energizare e bine să ne programăm o vizită, un weekend sau un sejur la spa, mai scurt sau mai lung, după nevoi. De menționat că în cadrul spa-ului avem și o zonă medicală constând în băile cu sulf. Acestea pot trata diverse afecţiuni şi se fac la recomandarea medicului sau se pot integra cu celelalte facilităţi wellness de către oricine doreşte să le încerce şi nu are contraindicaţii.”, punctează balneologul Otilia Oprișan.

Pe lângă băile tratament din cadrul Herculum Spa, oaspeții cazați în resort se pot bucura și de beneficiile saunelor:

Sauna Hercule – este de fapt sauna finlandeză (85- 90 de grade Celsius), cu aromă de pin negru şi cedru.

Sauna Ierburile Afroditei (70 de grade Celsius) cu arome de: busuioc, salvie, cimbru, lavandă, mentă, melisa etc.

Sauna cu pereţi de sare: temperatura este de 60 de grade Celsius.

Sauna IR(45-50 de grade Celsius) -Sauna cu infraroşu este ideală pentru persoanele care nu pot suporta căldura; aceasta emite raze ce încălzesc direct corpul, fară a creşte temperatura din interiorul încăperii. Prin faptul că temperatura e mai scăzută, sauna cu infraroşu este considerată mai plăcută, iar respiraţia nu este afectată.

Sauna cu vapori sau sauna umedă (45-55 de grade Celsius) – umiditate este de 100%; cu o simplă baie de vapori pielea este curăţată în profunzime şi devine mult mai fină;generează o stare completă de bunăstare şi de reîntinerire;

În plus, efectele binefăcătoare ale saunei umede sunt accentuate cu ajutorul uleiurilor esenţiale. Acestea ne dirijează emoţiile, percepţiile şi reacţiile.

 

Beneficiile apei în combinație cu cele ale saunelor nu sunt deloc puține, nu-i așa? Vino la Băile Herculane să le descoperi și tu! Află mai multe pe https://www.afroditaresort.ro/. Te așteptăm la Băile Herculane, pe Str. Complexelor, Nr.2.

 

 

 

 

My title page contents