Vegeta Borș și Vegeta Gust de Găină fac ciorba nu bună ci… sublimă! Toate preparatele tradiționale românești sunt renumite de bune ce sunt, dar ca ciorba nu-i niciunul! Uneori pare incredibil că sunt în lume popoare care habar nu au ce este ciorba, că n-au mâncat niciodată așa ceva, și că singura pe care o cunosc este supa. Și nici aia nu-i ca a noastră…
După Sărbători, toată lumea simte nevoia să consume mâncăruri ușoare, care să mai… spele – cum ar veni vorba – grăsimile cu care s-a îndestulat de la Crăciun până la Sfântul Ion. De aceea nici nu e de mirare că legumele și fructele au mare căutare după ce brazii se vor fi despodobit și luminițele se vor fi stins.
Mai ales pentru că pe mesele festive ciorbele pare ca nu prea au avut loc, acum a venit și vremea lor, să fie dorite și gătite. Ciorbe acre, cu Vegeta Borș Original (sau, după preferințe, Vegeta Borș cu Legume, Vegeta Borș cu Verdețuri sau Vegeta Broș cu Smântână), cu multe legume, cu sau fără carne. Borșul de la Vegeta are ca ingredient principal tărâțele de grâu, care – poate nu știai – conțin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esențiali și carbohidrați. Așa că o ciorbă cu borș este mai mult decât o simplă ciorbă. Este suficientă o linguriță (3 g) de Vegeta Borș la un litru de lichid, adăugată atunci când ciorba este aproape gata, pentru ca gustul ei să se transforme, să devină acrișor și să fie o încântare pentru papilele gustative.
Cum de porc cel mai probabil că toată lumea s-a săturat, preparăm azi un borș de găină. Fie folosești carne de găină, fie îi dai gustul cu Vegeta Gust de Găină sau îl îmbogățești cu ea pe cel al cărnii. Este o bază pentru mâncare care îmbină cu delicatețe prospețimea cărnii de găină cu amestecul unic de legume și condimente. Vegeta Gust de Găină va da savoare și originalitate ciorbei, dar și supelor, tocănițelor, fripturilor, mâncărurilor din legume, sosurilor – pe scurt, tuturor felurilor de mâncare. Vegeta Gust de Găină îmbogățește gustul mâncărurilor, asigură un gust îmbietor, fiind un produs care nu trebuie să lipsească din bucătăria fiecăruia. Această bază de mâncăruri scoate în evidență caracteristicile asezonării pentru fiecare preparat în parte, astfel putând fi folosită pentru oricare din mâncărurile autentice, tradiționale.
Rețeta borșului de găină, așadar!
Ai nevoie de: pulpele, aripile și spatele de la găină (sau Vegeta Gust de Găină), doi morcovi, două rădăcini de păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate de țelină, o ceapă, un ardei gras, doi cartofi, o cutie de roșii cuburi (sau 3-4 roșii proaspete), suc de roșii, Vegeta Borș Original, o legătură de leuștean și una de pătrunjel verde.
Cum se prepară
Într-o oală de 4 litri se pun pulpele, aripile și spatele de găină și se dau într-un fiert pentru 5 minute. Se aruncă apa și se pune carnea din nou la fiert, la foc mic, pentru o oră, până se înmoaie. Se curăță și se toacă ceapa, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, țelina și ardeiul și se pun la fiert, peste carne. Când carnea și legumele sunt aproape fierte, se adaugă cartofii tăiați cubulețe, Vegeta Gust de Găină și după câteva clocote și roșiile cuburi, și sucul de roșii. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă Vegeta Borș Original, se stinge focul și se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocate. Se poate servi cu smântână. Poftă bună!