Semne care iti spun ca esti deshidratata. Deshidratarea doare. La propriu. Poate parea surprinzator acest lucru, cand noi de fapt asociem nevoia de a bea apa cu o gura uscata. De fapt semnele deshidratarii sunt multe si se pot manifesta la foarte multe niveluri in corp. Ia-te la cercetat.
Cum afli daca esti deshidratata? Esti un pic atenta la tine si te gandesti cum sta treaba. Apa cara oxigen si nutrienti la celule, ajuta la lubrifierea articulatiilor si a mucoaselor din gura, nas, ochi, regleaza temperatura corpului, sprijina functia excretoare a organismului, ajuta la protejarea organelor si tesuturilor, previne deteriorarea ADN-ului. Practic, orice sistem din corp are nevoie de apa. Acesta este si motivul pentru care lipsa ei se poate resimti in foarte multe feluri.
Vezi daca vreunul din simptomele de mai jos se aplica si in cazul tau. Si incearca sa bei mai multa apa si vezi daca te simti mai bine.
Semne care iti spun ca esti deshidratata. Crampe si dureri musculare. Schimbarile care intervin la nivelul electrolitilor, sodiului si potasiului pot provoca dureri si crampe musculare deoarece nervii devin hipersensibili.
Durerile articulare, de cap sau gastrice pot avea drept factor determinat deshidratarea. Una dintre functiile apei este transportarea deseurilor acide de la nivel celular. Atunci cand nu bem suficienta apa, nivelul acizilor creste, iar creierul nostru traduce acest lucru ca durere.
Semne care iti spun ca esti deshidratata. Respiratia urat mirositoare. Saliva are proprietati antibacteriene. Atunci cand nu ne hidratam suficient, producem mai putina, iar numarul bateriilor poate creste provocand o respiratie urat mirositoare.
Semne care iti spun ca esti deshidratata. Constipatia. Una dintre cauzele constipatiei este si absorbtia de catre colon a unei cantitati prea mari de apa. Pentru a-si indeplini optim functia de evacuare este important sa-i asiguram suficiente lichide.
Semne care iti spun ca esti deshidratata. Pofte alimentare. Atunci cand esti deshidratat, poti avea diferite pofte, in special de alimente dulci. Explicatia este ca organismului ii este mai greu sa produca glicogen.