La mare, la soare, la sanatate

Vacanta de vara este aproape sinonima cu un sejur la mare. Cautam soarele, apa sarata, nisipul incins si briza racoroasa. Iar aceasta atractie pentru litoral nu este deloc intamplatoare. Corpul si mintea se bucura din plin de ce ofera acest mediu. Pentru ca o vacanta la mare nu inseamna doar odihna, bronz si rasfat, ci echivaleaza si cu o multime de beneficii pentru sanatate pentru care nu trebuie sa faci niciun efort.

 

 

O zi de plaja normala, cu tot ce implica ea – bai in apa sarata, expunere protejata la soare si inhalarea aerului de mare reprezinta un mare cadou pentru sanatate.

Baile in apa de mare sunt foarte benefice pentru articulatii, boli ginecologice, afectiuni ale pielii si problemele aparatului locomotor. Aceasta are o compozitie chimica asemanatoare plasmei umane. Contine oligoelemente, vitamine,  minerale si saruri care se absorb direct prin piele. Astfel, organismul beneficiaza instant de ele, nemaifiind nevoie sa le treaca prin sistemul digestiv cum se intampla in cazul suplimentelor alimentare.

Expunerea la briza marina, bogata in ioni negativi, inseamna inhalarea de aer sarat si purificat. Este de ajutor in special in cazul persoanelor care sufera de astm, alergii ale sinusurilor si alte boli respiratorii. De asemenea, acest aer ionizat negativ ajuta la echilibrarea energetica a corpului si sprijina vindecarea depresiei.

Helioterapia – expunerea la soare si la raze ultraviolete stimuleaza productia de vitamina D, care ajuta la absorbtia calciului in oase. Este o modalitate foarte buna de prevenire a osteoporozei. Expuneti-va la soare la orele corespunzatoare si nu uitati de protectie.

Rezerva-ti un sejur prelungit la mare, nu doar un weekend. Vei vedea beneficiile.

My title page contents